Abbas: Barış müzakerelerinin yeniden başlatılması için İsrail'e el uzatıyorum

Abbas: Barış müzakerelerinin yeniden başlatılması için İsrail'e el uzatıyorum

ABD Başkanı Joe Biden, Ramallah yönetimi lideri Mahmud Abbas ile yaptığı görüşmede iki devletli çözümü desteklediğini ancak bu hedefin çok uzak göründüğünü söyledi.

ABD Başkanı Joe Biden Orta Doğu ziyareti kapsamında işgal altındaki Batı Şeria'ya geçerek Ramallah yönetimi lideri Mahmud Abbas ile bir araya geldi.

İkili yaptıkları görüşmelerin ardından Beytüllahim kentinde ortak basın açıklamasında bulundu.

Mahmud Abbas yaptığı açıklamada, uluslararası kararlar ve 1967 sınırlarında iki devletli çözüme dayalı olarak bugünlerde bir barış sürecinin tesis edilebileceğini lakin gelecekte ne olacağını bilemediklerini söyledi.

Barış müzakerelerine de değinen Abbas "Barışın sağlanması konusunda İsrailli liderlere elimi uzatıyorum." dedi.

Abbas ayrıca Filistin topraklarında yıllardır süren İsrail işgaline artık son verilmesi çağrısını yaparken Filistinlilerin uluslararası toplum nazarında geçerli olan "meşru haklarını" elde etmelerine izin verilmesi talebini yineledi.

Öte yandan kendilerinin "terörist" olmadıklarını vurgulayan Abbas, Filistin Kurtuluş Örgütü'nün ABD'nin terör listesinden çıkarılıp Washington'daki ofisini tekrar açmasına onay verilmesini istedi.

ABD Başkanı Biden'ın açıklamalarında ise Filistin-İsrail sorununda iki devletli çözümün destekçilerinden biri olduğunu aktardı.

Kaynak: Mepa News

280.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.
1 Yorum