Mısır Trump'ın da katılacağı Gazze zirvesine ev sahipliği yapacak

Mısır yönetimi, ABD Başkanı Donald Trump'ın da katılacağı bir Gazze zirvesine ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor.

Mısır Cumhurbaşkanlığı sözcüsü, Mısır'ın Pazartesi günü Kızıldeniz kenti Şarm eş Şeyh'te Gazze'deki savaşı sona erdirmeyi amaçlayan bir anlaşmayı sonuçlandırmak üzere uluslararası bir zirveye ev sahipliği yapacağını söyledi.

Sözcü yaptığı açıklamada zirveye aralarında ABD Başkanı Donald Trump'ın da bulunduğu 20'den fazla liderin katılacağını sözlerine ekledi.

Zirve ilk olarak dün Axios tarafından haberleştirilmişti. Haberde Trump'ın etkinliği organize ettiği ve Almanya, Fransa, İngiltere, İtalya, Katar, BAE, Ürdün, Türkiye, Suudi Arabistan, Pakistan ve Endonezya'dan liderlere ya da dışişleri bakanlarına davetiye gönderildiği belirtilmişti.

ABD Dışişleri Bakanlığı'nın liderler zirvesi için resmi davetiye yayınladığı ve davetli listesini İspanya, Japonya, Azerbaycan, Ermenistan, Macaristan, Hindistan, El Salvador, Kıbrıs, Yunanistan, Bahreyn, Kuveyt ve Kanada'yı içerecek şekilde genişlettiği kaydedildi.

İran'ın da katılacağı zirvede İsrail'in yer alması beklenmiyor.

Pazartesi günü öğleden sonra Trump, Mısır Cumhurbaşkanı Abdulfettah es Sisi ile görüşmek ve Gazze barış anlaşmasının diğer garantörleriyle birlikte bir imza törenine katılmak üzere Mısır'a gidecek.

Kaynak: Mepa News

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.

Haberler Haberleri