MİT Başkanı Kalın, Bingazi'de Saddam Hafter ile görüştü

MİT Başkanı İbrahim Kalın, Bingazi'de Libya Ulusal Ordusu Genel Komutan Yardımcısı Saddam Hafter ile görüştü.

Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) Başkanı İbrahim Kalın, Libya'nın doğusundaki Bingazi kentinde, "Libya Ulusal Ordusu" (LNA) Genel Komutan Yardımcısı Saddam Hafter ile bir araya geldi.

Görüşmede Türkiye ile Libya'nın doğusundaki yönetim arasındaki ikili ilişkilerin geliştirilmesi ve Libya'daki siyasi sürecin ele alındığı bildirildi.

Tarafların, Libya'nın bölünmüş devlet kurumlarının yeniden birleştirilmesine yönelik siyasi çabaların ilerletilmesi üzerinde durduğu belirtildi.

Görüşme, Libya'da doğu ve batıdaki rakip yönetimler arasında siyasi uzlaşı arayışlarının sürdüğü bir dönemde gerçekleşti.

Son dönemde Ankara ile Bingazi arasındaki temasların arttığı gözlenirken, görüşmenin Libya'da siyasi birlik ve kurumsal bütünlüğün sağlanmasına yönelik diplomatik girişimlerin bir parçası olduğu değerlendiriliyor.

Kaynak: Mepa News

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.

İlgili Haberler

Hafter, ABD'nin Libya planını kabul etti
Libya'da taraflar ABD öncülüğündeki plan konusunda uzlaştı: Anlaşmanın detayları neler?
ABD'nin yeni Libya stratejisine dair bilinenler neler?

Haberler Haberleri