Netanyahu'nun müttefiki aşırı sağcı Ben-Gvir Filistin'de saldırıları artıracak

Otzma Yahudit milletvekili Itamar Ben-Gvir'in İsrail'de bakan olması durumunda Filistinlileri ve ülkedeki Arap vatandaşları hedef almaya hız verecek.

Otzma Yahudit Partisi milletvekili Itamar Ben-Gvir, ittifak yaptığı Likud Partisi'nin lideri Binyamin Netanyahu'nun kuracağı hükümette İç Güvenlik Bakanı olması durumunda Filistinlilere karşı çeşitli hedeflerini sahaya sürecek.

Jeruselam Post'un haberine göre, Ben-Gvir, İç Güvenlik Bakanı olarak atanması halinde, "Yahudilere karşı uygulanan terörizmle mücadeleye" odaklanacak.

Ben-Gvir'in ayrıca "İsrail'deki Arap vatandaşların işlediği" suçlarla mücadeleyi artıracağı, İsrail güvenlik güçleri içinde kritik değişikliklere gideceği ve Arap vekillerle diyaloga girmeden Arap vatandaşlara hitap etmeye çalışacağı aktarılıyor.

Habere göre Ben-Gvir, İç Güvenlik Bakanı olması durumunda din, muhafazakar tutumlar ve devlet arasında bir bağ kurmaya da çalışacak.

Öte yandan Itamar Ben-Gvir'in Afrikalı sığınmacılara ve İsrail'de kalıcı oturumu bulunan yabancı vatandaşlara karşı mücadele edeceği bildiriliyor.

Ben-Gvir, Filistinlilere ve İsrail'in Arap vatandaşlarına karşı ırkçı tutumlarıyla biliniyor.

ABD tarafı, Ben-Gvir'in önemli kademelere getirilmesi halinde, İsrail ile ilişkilerde olumsuz gelişmeler yaşanabileceğini kaydediyor.

Kaynak: Mepa News

Yorum Yap
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.
Yorumlar (1)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

İlgili Haberler

İsrail'de Netahayu dönemi resmen başlıyor
İsrailli aşırı sağcı lider Ben-Gvir Filistinli mahkumların koşullarını ağırlaştırmak istiyor
İsrail güçleri Nablus'ta bir Filistinliyi öldürdü

Haberler Haberleri