Pakistan Kara Kuvvetleri Komutanı Munir, iki ay içinde ikinci kez ABD'de

Münir'in bu ziyareti, Başkan Donald Trump tarafından Beyaz Saray'da özel bir öğle yemeğinde ağırlanmasından iki aydan kısa bir süre sonra gerçekleşti.

Pakistan Kara Kuvvetleri Komutanı Asım Munir, iki aydan kısa bir süre içinde ABD'ye ikinci ziyaretini gerçekleştirerek üst düzey Amerikalı askeri yetkililerle bir araya geldi ve iki ülke arasındaki ilişkilerin gelişmekte olduğu mesajını verdi.

Pakistan'da perde gerisinden ülkeyi yöneten askeri kanadın açıklamasında göre Munir

Pakistan'ın askeri kanadından yapılan açıklamaya göre Munir, ABD Genelkurmay Başkanı General John Dan Caine ile görüştü ve kendisini Pakistan'a davet etti.

Açıklamada iki askeri liderin karşılıklı çıkar konularını ele aldıkları belirtildi.

Munir ayrıca ABD Merkez Kuvvetler Komutanı General Michael E. Kurilla'nın emekliye ayrıldığı ve görevini Amiral Brad Cooper'a devrettiği törene de katıldı.

Açıklamaya göre Munir etkinlikte “ortak güvenlik sorunlarının ele alınmasında işbirliğinin sürdürülmesine olan güvenini” dile getirdi.

Munir'in bu ziyareti, Başkan Donald Trump tarafından Beyaz Saray'da özel bir öğle yemeğinde ağırlanmasından iki aydan kısa bir süre sonra gerçekleşti.

Ordunun başındaki isim olan Munir, Pakistan'daki en güçlü lider olarak görülüyor ve dış politikadan iç siyasete ve ekonomiye kadar kritik konularda son sözü söylüyor.

ABD ile Pakistan arasındaki ilişkiler son yıllarda yaşanan bazı pürüzlerin ardından iyileşiyor. Başbakan Şahbaz Şerif, Mayıs ayındaki kısa süreli çatışmanın ardından Hindistan'la ateşkese aracılık ettiği için Trump'ı överken, Hindistan Başbakanı Narendra Modi ABD liderinin bu rolünü kabul etmeyi reddetti.

Trump, Bangladeş, Hindistan ve Sri Lanka gibi bölgedeki diğer ülkelere kıyasla Pakistan'dan ithal edilen ürünlere daha düşük gümrük vergisi uyguladı.

Pakistan geçtiğimiz günlerde Trump'ı Nobel Barış Ödülü'ne aday göstermişti.

Kaynak: Mepa News

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.

Haberler Haberleri