Pakistan'da eski Başbakan İmran Han'dan hükümete 6 gün süre

İmran Han, hükümetin altı gün içerisinde yeni bir seçime gitmemesi halinde milyonlarca destekçisi beraberinde yeniden başkente yürüyeceğini ilan etti.

Pakistan'ın eski başbakanı İmran Han, hükümetin altı gün içerisinde yeni bir seçime gitmemesi halinde milyonlarca destekçisi beraberinde yeniden başkente yürüyeceğini ilan etti.

Pakistan parlamentosunda güven oylaması sonucu düşen İmran Han hükümetinin ardından yönetime gelen Şahbaz Şerif öncülüğündeki iktidarı düşürmeyi ve yeni bir seçime gidilmesini hedefleyen Han, binlerce destekçisi ile birlikte Peşaver'den İslamabad'a kadar olan yürüyüşünü gerçekleştirdi.

"Hükümet durumu kaosa sürüklüyor"

Daha önce, taleplerinin kabul edilmesi için uzun süreli bir oturma eylemi düzenleyeceğini belirten Han, Pakistan Adalet Hareketi Partisi (PTI) mensuplarına seslendiği konuşmasında, "Hükümetin meclisi feshedip seçim ilan edene kadar oturma eylemi gerçekleştireceğimi söylememe rağmen son 24 saat içerisinde hükümet insanları kaosa sürüklemekten başka bir şey yapmadı." ifadelerini kullandı.

Öte yandan Han, hükümete karşı süren gösteriler sırasında 5 destekçisinin öldüğünü iddia etti. Ancak hükümetten, Han'ın iddialarını doğrulayacak bir açıklama henüz gelmedi.

Bir PTI yetkilisinin evine yapılan baskın sonucunda bir polisin öldürülmesi sonrasında hükümete bağlı güvenlik güçleri, bin 700'den fazla Han destekçisini gözaltına aldı.

PTI'den birçok üst düzey isim, baskınların devam etmesi halinde karşılıklar verileceğini vurgulamıştı. Ayrıca Pakistan hükümeti geçtiğimiz gün, eski Başbakan Han'ın destekçilerinin iktidarı erken seçime zorlamayı planlayan protesto yürüyüşlerini yasaklama kararı almıştı.

Kaynak: Mepa News

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.

Haberler Haberleri