Rus savaş uçakları ABD'ye ait bombardıman uçağını engelledi

Baltık Denizi üzerinde ABD’ye ait bombardıman uçağı 2 adet Rus Su-27 savaş uçağı tarafından uzaklaştırıldı.

Rusya Savunma Bakanlığı'na bağlı Ulusal Savunma Yönetim Merkezi, iki Su-27 avcı uçağının Baltık Denizi’nin hava sahasında ABD’ye ait B-52H stratejik bombardıman uçağını önlemek için havalandırıldığını bildirdi.

Ulusal Savunma Yönetim Merkezi’nden yapılan açıklamada, Baltık Denizi’nin hava sahasında tespit edilen ABD Hava Kuvvetlerine ait B-52H stratejik bombardıman uçağını önlemek üzere iki Su-27 avcı uçağının havalandırıldığı ifade edildi.

Açıklamada, “Hava hedefinin belirlenmesi ve Rusya devlet sınırlarının ihlalinin önlenmesi amacıyla Baltık Filosu hava savunma güçlerine bağlı iki nöbetçi Su-27 avcı uçağı havalandırıldı” ifadelerine yer verildi.

Rus Su-27 pilotlarının hedefe yaklaşarak, ABD Hava Kuvvetleri’ne ait B-52H stratejik bombardıman uçağı olduğunu tespit ettiği belirtilen açıklamada, Amerikan uçağı Rusya sınırından dönüş yaptıktan sonra Rus jetlerin de güvenli bir şekilde üslendiği havaalanına döndüğü kaydedildi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.

İlgili Haberler

Karadeniz'de Rus jetlerinden ABD keşif uçağına önleme
Rus jetlerinden NATO uçaklarına önleme
Karadeniz üzerinde Rus jetlerinden ABD B-52'sine önleme

Haberler Haberleri