Rus jetlerinden NATO uçaklarına önleme

Rus jetlerinden NATO uçaklarına önleme

Rusya, Baltık Denizi ve Karadeniz’de ülke sınırlarına yaklaşan NATO ülkelerine ait keşif uçaklarını Su-27 jetleriyle engelledi.

Rusya Savunma Bakanlığı’na bağlı Ulusal Savunma Kontrol Merkezi, “15 Eylül günü, Rusya hava sahası kontrol araçları Baltık Denizi’nin uluslararası suları üzerinde, Rusya sınırına yaklaşmakta olan hava hedefini tespit etti” diye açıkladı.

Sputnik'te yer alan habere göre, hedefin tanımlanması ve Rusya sınırını ihlal etmesinin önlenmesi için Batı Askeri Bölgesi’ne ait Su-27 jetinin havalandığı belirtilen açıklamada, “Rus savaş uçağı mürettebatı, hava hedefine güvenli bir mesafeye yaklaşarak ABD Deniz Kuvvetleri’ne ait P-8A Poseidon devriye uçağı olarak belirledi ve Baltık Denizi üzerinde ona refakat etti” ifadesine yer verildi.

İkinci bir açıklamada da Karadeniz’de Rusya sınırlarına yaklaşırken tespit edilen iki hava hedefinin önlenmesi için de Güney Askeri Bölge’ye ait Su-27’nin kalktığı kaydedilirken hedeflerin ABD Hava Kuvvetleri ve İngiltere Hava Kuvvetleri’ne ait RC-135 stratejik keşif uçakları olduğu aktarıldı.

Yabancı uçaklar rotayı değiştirdikten sonra Rus jetlerinin üssüne döndüğü aktarılırken Su-27’lerin tüm uçuşları boyunca uluslararası hava sahası kullanım kurallarına uyduğu ve yabancı uçakların Rusya sınırını ihlal etmesine izin verilmediği kaydedildi.

tg-003.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.