ABD'den Rus uçaklarına engelleme

ABD'den Rus uçaklarına engelleme

ABD Hava Kuvvetleri Alaska'ya 120 kilometre uzaklıktaki 4 Rus keşif uçağını engelledi.

ABD Kuzey Amerika Hava Savunma Komutanlığı’nın (NORAD) bildirdiğine göre ABD Hava Kuvvetleri dün Alaska’ya 120 kilometre uzaklıkta bulunan Rusya’ya ait 4 tane Tu-142 tipi deniz keşif uçağını engelledi.

NORAD yaptığı açıklamada “F-22 Raptor tipi savaş uçakları, Alaska Hava Savunma Kimlik Bölgesi’ne giren Rusya’ya ait 4 tane Tu-142 tipi deniz keşif uçağını engelledi” bilgisini paylaştı.

Hava Savunma Kimlik Bölgesi bir ülke veya ülkelerin ordusu tarafından içinde hava hareket kontrolünün yapıldığı ve ulusal hava sahasını aşan bir alandır. Bu da ülkelere, düşmanca bir manevra gözlenmesi durumunda karşılık vermek için ek süre sağlar.

ABD buna benzer dört bölge tanımladı ve diğer onlarca ülke de kendi bölgelerini kurdu ve Alaska’daki kontrol sahası eyalet sahilinden yaklaşık 320 kilometreyi kapsıyor.

NORAD “Uçaklar (Tu-142) Alaska’ya ait Aleut Adaları’nın güneyine 65 deniz mili (120 km) kadar yaklaştı ve Hava Savunma Kimlik Bölgesi’nde yaklaşık sekiz saat kaldı” ifadelerini kullanarak uçakların ABD’nin hava sahasını ihlal etmediğine dikkati çekti.

Böylece bu, ABD’nin bu ay Alaska yakınlarındaki Rus askeri uçaklarına engelleme yaptığı 4. hamle oldu.

Rusya Savunma Bakanlığı, 29 Mayıs’ta iki ABD B-1 tipi bombardıman uçağına, Baltık Denizi ve Rusya yakınlarındaki Karadeniz denizi üzerinde uçmalarının ardından Rus hava savunması tarafından engelleme yapıldığını gösteren bazı fotoğraflar yayınlamıştı.

instabanner.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.