ABD Rusya'nın Libya'da Su-24 ve MiG-29 savaş uçaklarını kullanmaya başladığını açıkladı

ABD Rusya'nın Libya'da Su-24 ve MiG-29 savaş uçaklarını kullanmaya başladığını açıkladı

AFRICOM tarafından yapılan açıklamada Rusya'nın Libya'ya gönderdiği savaş uçaklarının görüntülerine yer verildi.

ABD'nin Afrika Komutanlığı (AFRICOM) tarafından 18 Haziran tarihinde yayınlanan basın açıklamasında, Rusya'nın Libya'ya gönderdiği savaş uçaklarının görüntülerine yer verildi.

Yapılan açıklamada Rusya'nın Libya'da aktif olarak savaş uçaklarını uçurduğu, söz konusu savaş uçaklarının Rus paralı askerleri desteklemek üzere bölgede faaliyet gösterdiği ve bölgede yapılan uçuşların fotoğraflandığı kaydedildi.

AFRICOM, Rusya'nın NATO'yu güneyden kuşatmayı amaçladığını ve bunu Libyalı sivillerin hayatları pahasına yapmaya çalıştığını ifade etti.

Rus paralı askerlerin uluslararası hukuka ve savaş teamüllerine uymadığı, bu doğrultuda düzenlenen bombardımanlarda sivillerin hayatlarının riske gireceği belirtildi.

Rusya'nın aynı zamanda Libya'ya çok sayıda savaş uçağının yanı sıra radar sistemleri de gönderdiği ifade edilirken, savaş uçaklarının ve radar sistemlerinin görüntüleri de paylaşıldı:

new-evidence-of-russian-aircraft-active-in-li-1.jpg

new-evidence-of-russian-aircraft-active-in-li.jpg

Mayıs ayı başında Rusya'nın Libya'ya çok sayıda savaş uçağı gönderdiği ortaya çıkmıştı.

Kaynak: Mepa News

uygulamabanner.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.