"Rusya Libya özelinde Doğu Akdeniz'i askerileştiriyor"

"Rusya Libya özelinde Doğu Akdeniz'i askerileştiriyor"

Rusya'nın son yıllarda Doğu Akdeniz'deki faaliyetleri, bölgenin sıcak bir askeri saha haline gelmesi sonucunu doğurdu.

Rusya, özellikle son yıllarda Suriye ve Libya'daki faaliyetleri paralelinde, Doğu Akdeniz'i dünyanın gündemine oturan askeri bir etkinlik sahası haline getiriyor.

ABD'nin Avrupa ve Afrika'daki Donanma Kuvvetleri'nin Komutanı Amiral James Foggo, geçtiğimiz gün yaptığı açıklamada "Doğu Akdeniz'in dünyadaki en hareketli noktalardan biri haline geldiğini, Rusya'nın askeri üslenmesinin bölgeyi militarize ettiğini ve eğer Libya'da Rusya'nın alan kazanmasına müsade edilirse bölgedeki egemenliğini pekiştireceğini" kaydetti.

Rusya'nın bölgeyi sessiz bir şekilde militarize ettiğini ifade eden Foggo, bölgeye Kalibr seyir füzeleri taşıyan denizaltıların gönderildiğini ve bunun Avrupa için de bir tehdit olabileceğini söyledi.

Foggo, Rusya'nın önce Kırım, daha sonra Suriye'de kendisine askeri merkezler edindiğini, Libya'nın bir sonraki merkez olma potansiyeli taşıdığını vurguladı.

Daha önce de ABD'nin Afrika Komutanlığı (AFRICOM) Rusya'nın NATO'yu güneyden kuşatmayı amaçladığını ve bunu Libyalı sivillerin hayatları pahasına yapmaya çalıştığını ifade etmişti.

Mayıs ayı başında Rusya'nın Libya'ya çok sayıda savaş uçağı gönderdiği ortaya çıkmıştı.

Rusya Afrika'da ve Doğu Akdeniz'de askeri ve siyasi etkinliğini artırırken, bu durumun tüm bölgede gerilimi doruğa çıkarmasından endişe ediliyor.

Kaynak: Mepa News

uygulamabanner.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.