ABD: Rus paralı askerler Afrika'yı istikrarsızlaştırıyor

ABD: Rus paralı askerler Afrika'yı istikrarsızlaştırıyor

ABD Afrika Kuvvetleri Komutanlığı, Rus güvenlik şirketi Wagner’in Afrika'da istikrarsızlığna neden olduğunu belirtti.

ABD Afrika Kuvvetleri Komutanlığı, Rus güvenlik şirketi Wagner’in 2 bin paralı askerinin Libya'da silahlı güçlerin lideri Halife Hafter saflarında savaştığını açıkladı.

Kırım Haber Ajansı'nın aktardığına göre, ABD Afrika Kuvvetleri Komutanlığı (AFRICOM) Halkla İlişkiler Sorumlusu Nicole Kirschmann, Trablus merkezli February televizyon kanalına açıklamalarda bulundu. Kirschmann, bölgede güvenliğin sağlanması için Libya’nın huzur ve istikrara kavuşması gerektiğini vurguladı.

"İstikrarsızlığın baş aktörü Wager"

AFRICOM Halkla İlişkiler Sorumlusu, Libya’da Wagner şirketinin varlığına ilişkin “AFRICOM, Libya’da halihazırda Rus Wagner şirketine bağlı 2 bin kişinin faaliyet gösterdiğini tahmin ediyor.” açıklamasında bulundu. 

Wagner’in Afrika’da istikrarsızlaşmanın baş aktörü olduğunu belirten Kirschmann, Libya’da çözümün siyasi yollardan sağlanması gerektiğini vurguladı.

twtcanli.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.