TSK Libya'da Rusya destekli Hafter güçlerinin bombalı tuzaklarını temizliyor

TSK Libya'da Rusya destekli Hafter güçlerinin bombalı tuzaklarını temizliyor

Türk Silahlı Kuvvetleri, Rusya tarafından desteklenen Hafter güçlerinin sivil alanlara tuzakladığı mayınları temizlemeye devam ediyor.

Türk Silahlı Kuvvetleri'ne bağlı bomba imha ekibi personeli kısa bir süre önce Libya'ya gönderildi.

Bomba imha ekibi, Hafter güçlerinden ele geçirilen bölgelerde tuzaklanmış bombalar ve diğer el yapımı düzeneklere karşı arama-tarama faaliyeti yürütüyor. Bulunan patlayıcılar etkisiz hale getiriliyor.

Başta Libya'nın başkenti Trablus kırsalındaki sivil alanlar olmak üzere Hafter'den son dönemde ele geçirilen birçok bölgede, Türk Deniz Kuvvetleri'ne bağlı Sualtı Savunma (SAS) personeli de görev icra ediyor.

libyamayin1.jpeg

Trablus güneyindeki Selahaddin bölgesinde Türk askerlerince imha edilen bir mayın

Türkiye'nin desteklediği Ulusal Mutabakat Hükümeti (UMH) güçleri de, Trablus ekseninde kontrol altına alınan Tarhuna ve Beni Velid bölgelerinde halen bomba imha çalışmaları yürütüyor.

libyamayin2.jpeg

Selahaddin bölgesinde etkisiz hale getirilen Rus menşeli bir patlayıcıyı gösteren Türk Silahlı Kuvvetleri personeli

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'e yakınlığıyla bilinen Rus paralı asker şirketi Wagner mensupları geçtiğimiz dönemde bu bölgelerden geri çekilmişlerdi. Geride kalan patlayıcıların büyük kısmının, Wagner mensubu Rus paralı askerlerce tuzaklandığı ifade ediliyor.

libyamayin3.jpeg

Tarhuna'da güvenliği sağlamak için kontrol noktaları oluşturan UMH güçleri

libyamayin4.jpeg

Hafter güçlerinin öldürdüğü kişileri gömdüğü bir toplu mezar olduğu ifade edilen arazide bir UMH personeli

Çatışmalar nedeniyle evlerini terk eden, Hafter güçleri çekildikten sonra ise geri dönmeye başlayan siviller, evlerinde tuzaklanmış patlayıcılarla karşılaşıyor. Bu patlayıcıların sivil kayıplara neden olmasından endişe ediliyor.

libyamayin5.jpeg

libyamayin6.jpeg

Bölgede arama-tarama faaliyetlerini sürdüren TSK personeli

Öte yandan Libya'nın batısındaki Vatiye Hava Üssünde de arama-tarama faaliyetlerinin yürütüldüğü belirtiliyor. Kısa bir süre önce Hafter güçlerinden ele geçirilen üste Türk Silahlı Kuvvetleri personelinin konuşlanacağı ifade ediliyor.

Kaynak: Mepa News

twtbanner-001.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.