Türkiye'nin Libya'ya askeri desteği devam edecek

Türkiye'nin Libya'ya askeri desteği devam edecek

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Libya'daki Ulusal Mutabakat Hükümeti'ne askeri desteğin süreceğini belirtti.

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Libya'daki Ulusal Mutabakat Hükümeti'ne (UMH) askeri desteğin süreceğini belirtti.

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Çelik şu ifadeleri kullandı:

"Biz Libya'da meşru hükümetten yanayız. Kimsenin petrolünde ve zenginliğinde gözümüz yok. Başkalarının zenginliklerini sömürenler Türkiye'yi etiketlemeye çalışıyor. Tamamen Libya halkından yanayız. Gelinen noktada Türkiye-Libya dayanışmasının gücü görülmüştür.

Darbeciler, orayı başka ülkeler adına ele geçirmek isteyenler kaçıyor, meşru yapı ilerliyor. Verdiğimiz desteği devam ettireceğiz. Bu aynı zamanda Doğu Akdeniz'deki çıkarlarımız için elzemdir. Doğu Akdeniz'deki çıkarlarımızdan vazgeçemeyiz. Türkiye, Serrac hükümetinin ve Libyalı kardeşlerimizin yanındadır. Askeri destekten diğer alanlara kadar tüm destekler Cumhurbaşkanımızın talimatı ile verilecektir."

5d2dd150ec10bb18ecc58778.jpgÖmer Çelik

"Fransa'nın Hafter'e verdiği desteğin nasıl bir insanlık trajedisine dönüştüğünü görüyoruz. Dünyaya verdikleri mesajda Libya halkı adına Fransa'yı dinleyin diyorlar, Libya halkını dinleyin demiyorlar. Biz bu anlayışa karşıyız."

"Hiç kimse İngiliz üs bölgelerindeki Kıbrıs Türkleri'nin haklarını gasp etmeyi aklından bile geçirmesin. Kıbrıs Türkleri'nin haklarının gasp edilmesine müsaade etmeyeceğiz. 

Ege ve Doğu Akdeniz'de barış konusundaki teminatımızı açıkça ortaya koyarken Yunanistan veya Güney Kıbrıs'ın sürekli sabote etmesini çocuksu hastalıklar olarak görüyoruz."

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.