"Rus paralı askerler Libya'da bombalı tuzaklar kuruyor"

"Rus paralı askerler Libya'da bombalı tuzaklar kuruyor"

Rus paralı askerlerin Libya'da mayın döşediği, evlere bomba tuzakları kurduğu öne sürüldü.

Libya'da Trablus merkezli Ulusal Mutabakat Hükümeti'ne (UMH) bağlı birlikler, Rus paralı askerlerin Sirte kentinin batısında yer alan kırsal bölgeye mayın döşediğini, evlere ise bomba tuzakları kurduğunu duyurdu.

UMH'ye bağlı birliklerin yürüttüğü Sirte ve Cufra Operasyonu Dairesi Sözcüsü Yarbay Abdulhadi Dırah, operasyona ilişkin son gelişmeler hakkında yazılı bir açıklama yaparak bilgi verdi.

"Rus paralı askerlerin yaptıkları teyit edildi"

Kırım Haber Ajansı'nın aktardığı habere göre, Sözcü Dırah, “Sirte kentindeki kaynaklarımız, Rus paralı askerlerinin Sirte kentindeki evlere bomba tuzakladığı ve kentin batı kesimlerine ise mayın yerleştirdiğini teyit etti.” ifadelerini kullandı.

Dırah, Hafter’e bağlı Rus askerlerinin UMH birliklerinin kente girişini engellemek için bunu yaptığına dikkat çekti. Libya’nın doğusundaki silahlı güçlerin lideri Halife Hafter’e bağlı güçlerin, başkent Trablus’un güneyi ve Tarhuna kentinden ayrılmadan önce bomba ve mayın tuzakları kurduğunu hatırlattı.

tg-003.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.