Rusya'dan Libya'daki ilerleyişini sürdüren UMH'ye 'ateşkes' çağrısı

Rusya'dan Libya'daki ilerleyişini sürdüren UMH'ye 'ateşkes' çağrısı

Rusya, Ulusal Mutabakat Hükümeti’nin, Mısır’ın Libya'daki krizi çözme girişimine yanıt vermesini umduklarını belirtti.

Rusya Dışişleri Bakanlığı, Ulusal Mutabakat Hükümeti’nin (UMH) Mısır’ın Libya'daki krizi çözme girişimine hızlı ve yapıcı bir şekilde yanıt vermesini umduklarını duyurdu.

Bakanlığın internet sitesinden yapılan açıklamada, Mısır Cumhurbaşkanı Abdulfettah es-Sisi’nin Libya Temsilciler Meclisi Başkanı Akile Salih ve Libya Ulusal Ordusu (LUO) lideri Halife Hafter ile birlikte Kahire’de başlatılan girişimin Salih’in 23 Nisan’da gönderdiği mesajın içeriğine çok yakın olduğu belirtildi.

Açıklamada, girişimin, Birleşmiş Milletler’in (BM) Libyalılar arasında diyalog sağlamada öncü rol oynaması ve 19 Ocak’ta Berlin’de gerçekleştirilen Libya Konferansı kararlarının uygulanmasının önemine dikkat çektiği kaydedildi.

Rusya Dışişleri Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, Moskova’nın Mısır’ın önerilerini ‘kapsamlı’ bulduğu ve Libya’da savaşan taraflar arasında yürütülecek müzakerelerin temelini oluşturabileceği belirtildi.

Diğer yandan UMH, Mısır’ın başlatmış olduğu girişimi reddederek, “Savaşı biz başlatmadık ama sonucu biz belirleyeceğiz” ifadelerini kullandı.

twtcanli.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.