Rusya: Libya'da müzakereden başka seçenek yok

Rusya: Libya'da müzakereden başka seçenek yok

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Libya krizinin taraflarının çatışmalara derhal son vermesi gerektiğini ifade etti.

Çin ve Hindistan dışişleri bakanları ile video konferans yoluyla yaptıkları görüşmenin ardından Moskova’daki basın toplantısında konuşan Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, “Dış aktörler Libya içindeki taraflar arasında kapsamlı bir diyaloğun koşullarının sağlanması için elinden geleni yapmalı” dedi.

Türkiye ve Mısır dışişleri bakanlarının temasları sırasında bu fikri desteklediğini ifade eden Lavrov, “İki meslektaşım da kesin surette Libya’da askeri bir çözümün olamayacağını, müzakere masasına oturulması ve herkes için kabul edilebilir bir anlaşma arayışına girilmesini destekledi” diye konuştu.

Lavrov’a göre, Libya’daki krizde bir tarafın diğer tarafa göre askeri üstünlüğü son yıllarda daima geçici nitelikte oldu ve eylemlere sürekli başka eylemlerle yanıt verildi. Karadaki durum kimin saldırıp, kimin çekildiğine, ya da müzakerelere saldıran tarafın hazır, geri çekilen tarafın hazır olmayışına bağlı olarak değişti. Bu durum da uzun zaman önce anlaşıldı.

Lavrov, “Bu nedenle çatışmaların derhal durdurulmasından ve geriye kalan tüm sorunların çözümü için de Berlin Konferansı deklarasyonunda varılan anlayış doğrultusunda bir müzakere sürecinden başka bir seçenek göremiyorum” ifadelerini kullandı.

Lavrov, “Libya’da meşru olarak askeri güç kullanma hakkına sahip tarafın kim olacağı da müzakerelerin konusu olmalı” dedi.

uygulamabanner.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.
1 Yorum