'Rusya Libya'ya Suriye üzerinden 14 savaş uçağı gönderdi'

'Rusya Libya'ya Suriye üzerinden 14 savaş uçağı gönderdi'

Rusya'nın Libya'ya Suriye üzerinden 14 savaş uçağını naklettiği bildirildi.

Rusya'nın Libya'ya gönderdiği savaş uçaklarına dair ayrıntılar ortaya çıkmaya başladı.

Rus savaş uçaklarının Suriye'nin Lazkiye ilindeki, Rusya'ya ait Hmeymim Hava Üssü üzerinden Libya'ya gönderildiği belirtildi.

ABD'nin Afrika Komutanlığı (AFRICOM) tarafından yapılan ayrıntılı açıklamaya göre, Mayıs ayı içerisinde Rusya'dan kalkan MiG-29 ve Su-24 savaş uçakları öncelikle Suriye'deki Hmeymim Üssü'ne indi.

Burada yeniden boyanan ve üzerinde Rusya'ya ait olduğu anlaşılacak logo ve işaretleri silinen uçaklar, daha sonra Libya'nın Tobruk şehrine gönderildi.

Tobruk üzerinden ülkenin güneybatısındaki Cufra'da bulunan bir hava üssüne nakledilen savaş uçaklarının sayısının en az 14 olduğu kaydedildi.

Cufra Üssü'nün konumu:

AFRICOM, üsse ulaşan Rus uçaklarının görüntülerini de paylaştı. Görüntülerde uçaklardaki logo ve işaretlerin silindiğine dikkat çekildi:

rusabdcufra1.jpeg

rusabdcufra2.jpeg

AFRICOM tarafından dün konuya ilişkin yapılan açıklamada, savaş uçaklarının, "Libya'nın uluslararası olarak tanınan Ulusal Mutabakat Hükümeti'ne (UMH) karşı savaşan Halife Hafter öncülüğündeki Libya Ulusal Ordusu'na destek için gönderildiği" kaydedilmişti.

Açıklamada Rusya'nın uzun süredir ülkedeki varlığını yalanladığı, ancak artık bunun mümkün olmayacağı ifade edilmişti. Rus devleti tarafından destek olunan Wagner paralı asker firmasının Libya'da yoğun varlık gösterdiği dile getirilirken, Hafter'in yeni bir hava harekatı ilan ettiğine ve Rus uçaklarıyla Libya halkını bombalayacağına vurgu yapılmıştı.

Kaynak: Mepa News

uygulamabanner.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.