ABD Rusya'nın Libya'ya savaş uçağı gönderdiğini doğruladı

ABD Rusya'nın Libya'ya savaş uçağı gönderdiğini doğruladı

AFRICOM tarafından yapılan açıklamada Rusya'nın Suriye'ye savaş uçakları gönderdiği doğrulandı.

ABD'nin Afrika Komutanlığı (AFRICOM) tarafından 26 Mayıs tarihinde yayınlanan basın açıklamasına göre, Rusya ülkede savaşan paralı askerlerine destek amacıyla Libya'ya savaş uçakları gönderdi.

Yapılan açıklamada savaş uçaklarının, "Libya'nın uluslararası olarak tanınan Ulusal Mutabakat Hükümeti'ne (UMH) karşı savaşan Halife Hafter öncülüğündeki Libya Ulusal Ordusu'na destek için gönderildiği" kaydedildi.

Açıklamada Rusya'nın uzun süredir ülkedeki varlığını yalanladığı, ancak artık bunun mümkün olmayacağı ifade edildi. Rus devleti tarafından destek olunan Wagner paralı asker firmasının Libya'da yoğun varlık gösterdiği dile getirilirken, Hafter'in yeni bir hava harekatı ilan ettiğine ve Rus uçaklarıyla Libya halkını bombalayacağına vurgu yapıldı.

r2.jpeg

r3.jpeg

ABD Afrika Komutanlığı tarafından paylaşılan görüntüler

Aynı zamanda Rusya'nın Libya'daki varlığının Avrupa'nın güvenliği için de bir tehdit olduğu kaydedildi.

AFRICOM açıklamaya ek olarak Libya'ya gönderilen Rus savaş uçaklarının görüntülerini de paylaştı. Görüntülerde Libya'ya gönderilen uçakların seyir halindeki ve Libya'da bulunan Cufra Hava Üssü'ndeki halleri servis edildi.

Kaynak: Mepa News

uygulamabanner.jpg

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.