Rusya Hafter'e destek için Libya'ya savaş uçağı gönderdi: "Türk güçleri hedefte"

Rusya Hafter'e destek için Libya'ya savaş uçağı gönderdi: "Türk güçleri hedefte"

Rusya'nın, Halife Hafter'e destek olmak için Libya'ya çok sayıda savaş uçağı gönderdiği bildirildi.

Rusya ve Birleşik Arap Emirlikleri'nin (BAE) destek olduğu Halife Hafter güçleri, verdiği kayıpların ardından saldırıya hazırlanıyor.

Rusya'nın Hafter güçlerine destek amacıyla Libya'ya savaş uçakları gönderdiği bildirildi.

Türkiye destekli Ulusal Mutabakat Hükümeti'nin (UMH) İçişleri Bakanı Fethi Başağa'nın Bloomberg'e yaptığı açıklamaya göre, Suriye'deki Rus askeri hava üssü Hmeymim'den kalkan en az 8 Rus yapımı savaş uçağı Libya'ya ulaştı.

İki Rus Su-35 savaş uçağının eşlik ettiği en az 6 MiG-29 ve Sukhoi Su-24 savaş uçağının, Hafter'in ülkede Rus desteğiyle başlatacağı hava harekatlarına katılacağı ifade edildi.

Bölgede UMH güçleri Hafter birliklerine karşı ilerleme kaydederken, son günlerde Türkiye tarafından verilen silahlı insansız hava araçlarının saldırılarında, çok sayıda Rus yapımı Pantsir hava savunma sistemi imha edilmişti.

"Libya tarihinin en büyük hava harekatı"

Öte yandan Hafter'e bağlı güçlerin Hava Kuvvetleri Komutanı Sakr el Ceruşi yaptığı açıklamada, Rus savaş uçaklarının bölgeye geldiği haberini üstü kapalı olarak doğruladı.

Ceruşi "Birkaç saat içerisinde Libya'nın en geniş hava harekatına tanıklık edeceksiniz." ifadesini kullanarak, Türkiye'nin bölgedeki tüm varlığının meşru hedef olduğunu söyledi.

Türkiye'nin, Hafter güçlerince başlatılan bir Rus destekli hava harekatına nasıl karşılık vereceği merak konusu.

Dün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında Huber Köşkü'nde bir Güvenlik Toplantısı gerçekleştirilmişti. Toplantı 3 saat sürmüştü.

Toplantıya, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler, Milli İstihbarat Teşkilatı Başkanı Hakan Fidan, İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Ümit Dündar, Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hasan Küçükakyüz, Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Adnan Özbal ve Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın katılmıştı.

Kaynak: Mepa News

twtbanner-001.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.
1 Yorum