Hafter’den 'savaşa devam' çağrısı: Merhamet göstermeyin

Hafter’den 'savaşa devam' çağrısı: Merhamet göstermeyin

Libya'da Halife Hafter, komutan ve askerlere savaşmaya devam etme çağrısında bulundu.

Libya Ulusal Ordusu (LUO) lideri Halife Hafter, emri altındaki komutan ve askerlere tüm cephelerde savaşmaya devam etme çağrısında bulunarak, "kutsal bir savaşta mücadele ettiklerini" söyledi.

DPA ajansının aktardığına göre Hafter, Ramazan Bayramı nedeniyle komutan ve askerlere hitap ettiği ses kaydında, “Teröre karşı girdiğimiz tüm savaşlarda olduğu gibi bu seferde zafere varıncaya dek savaşacağız. Sömürgeciler çekilene kadar savaşacağız. Topraklarımızı işgal etmek için gelen her paralı asker ve vatanı sömürgecilere satan her hain füzeleriniz için meşru bir hedeftir. Merhamet ve şefkat göstermeyin” dedi.

Türkiye'nin de desteklediği Ulusal Mutabakat Hükümeti (UMH) Sözcüsü Albay Muhammed Kanunu ise bugün erken saatlerde yaptığı açıklamada, başkent Trablus’un güneyinde yer alan Yermük ve Hamza Askeri Kampı'nı geri aldıklarını duyurdu.

Hafter güçlerinin sözcüsü Ahmed Mismari de, Facebook hesabından paylaştığı ‘Trablus’taki halkımıza’ isimli sesli mesajda, ordunun batı bölgesinde kontrol ettiği alanlarda yeniden konuşlandığını öne sürdü.

LUO güçlerinin, bayram sırasında Trablus'taki vatandaşların üzerindeki yükü hafifletmek için başkent çevresindeki yerleşim alanlarından uzaklaştığını dile getiren Mismari, ‘çekilme’ iddialarını reddederek, “Silahlı kuvvetler milis değildir. Savaş ise askeri taktik ve planların uygulandığı bir mücadeledir” diye konuştu.

facebanner.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.