Hafter'in sözcüsü Mismari: UMH güçleri lağvedilsin

Hafter'in sözcüsü Mismari: UMH güçleri lağvedilsin

Hafter'in sözcüsü Ahmed el-Mismari, BM tarafından tanınan Libya Ulusal Mutabakat Hükümeti güçlerinin lağvedilmesi, silahların da kendilerine verilmesi gerektiğini açıkladı.

Libya'nın doğu kesimlerini kontrolü altında tutan Halife Hafter'in sözcüsü Ahmed el-Mismari, BM tarafından tanınan Libya Ulusal Mutabakat Hükümeti güçlerinin lağvedilmesi, silahların da kendilerine verilmesi gerektiğini açıkladı.

Basın toplantısı düzenleyen Hafter'in sözcüsü Ahmed el-Mismari, "Libya ordusu lağvedilip, silahları bizim güçlerimize iletilmeli" dedi.

Halife Hafter'in Sözcüsü Ahmed el-Mismari ayrıca, "Libya Başbakanı Fayiz es-Serrac'a bağlı güçler 'Mısır'ın güvenliğine saygılıyız.' diyorlar. Her gün, 'Sina geleceğiz, piramitler geleceğiz.' 'Piramitlere adımızı yazacağız.' diyorlar." ifadesini kullandı.

Mismari, Trablus ve Misrata kentlerindeki Libya hükümetini ve onlara bağlı güçleri de "aşırıcı tekfirci ve terörist topluluk" olarak nitelendirdi.

"Mesajlarınız Mısır'a ulaştı, piramitlere, Sina'ya ve Kahire'ye ulaşmak istiyorsunuz. Mısır'daki piramitlere adınızı yazmak istiyorsunuz." diyen Mismari, "Libya Başbakanı Fayiz es-Serrac'a bağlı güçler 'Mısır'ın güvenliğine saygılıyız.' diyorlar. Her gün, 'Sina geleceğiz, piramitler geleceğiz.' 'Piramitlere adımızı yazacağız.' diyorlar." şeklinde konuştu.

Öte yandan Suudi Arabistan ve Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) Mısır Cumhurbaşkanı Abdulfettah es-Sisi'nin Türkiye'nin desteklediği Trablus merkezli Ulusal Mutabakat Hükümeti'ne (UMH) bağlı güçlerin Sirte kentine saldırması durumunda ülkesinin doğrudan çatışmaya girebileceğini söyleyerek, 'kırmızı çizgi uyarısı' yapmasına destek verdi.

Ulusal Muatabakat Hükümeti'ne (UMH) bağlı ordu, Mısır Cumhurbaşkanı Abdulfettah el Sisi'nin "Sirte ve Cufra kırmızı çizgimizdir" yönündeki açıklamalarının, Libya'nın iç işlerine yapılmış açık bir müdahale ve savaş ilanı olduğunu duyurdu.

twtbanner-001.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.