"Libya'da Hafter saflarında 1200 Rus paralı asker var"

"Libya'da Hafter saflarında 1200 Rus paralı asker var"

Libya’da Rus güvenlik şirketi Wagner’in 1200 paralı askeri bulunduğu ifade ediliyor.

Birleşmiş Milletler’in (BM) raporuna göre Libya’da Rus güvenlik şirketi Wagner’in 1200 paralı askeri bulunuyor ve Halife Hafter’in saldırganlığını artırıyor.

BM Güvenlik Konseyi Libya Yaptırım Komitesine sunulan 57 sayfalık bağımsız gözlemci raporuna göre, Wagner’e bağlı Rus paralı askerlerin, keskin nişancı ekipleri de dahil olmak üzere özel askeri görevlerde güç kullandığı belirtildi.

QHA'nın haberine göre, bağımsız gözlemciler, Wagner Grup tarafından Libya’ya yapılan paralı asker desteğinin ölçeğini tam olarak doğrulamasalar da, açık kaynak raporlarına ve sınırlı görüşlere dayanarak, 1200’e yakın paralı askerin bölgeye konuşlandırıldığını bildirdi.

Ayrıca Hafter’in birliklerine katılan Sudanlı Cancavid milisleri ile Çadlı silahlı isyancıların da Wagner tarafından yönlendirildiği iddia ediliyor. Rus şirket, bu grupları organize ederek para karşılığı Hafter adına savaşmak üzere Libya’ya götürüyor.

Rusya'nın Libya'da, Hafter'in en büyük destekçilerinden biri olduğu biliniyordu.

tlgrm.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.