Libya'da Hafter saflarında savaşan Rus askerler böyle görüntülendi

Libya'da Hafter saflarında savaşan Rus askerler böyle görüntülendi

Libya'nın başkenti Trablus'un güneyinde devam eden çatışmalarda Hafter safında savaşan Rus askerler görüntülendi.

Libya'nın başkenti Trablus'un güneyinde devam eden çatışmalarda Halife Hafter'e bağlı güçlerin safında savaşan Rus paralı askerler görüntülendi.

Yerel kaynakların aktardığı bilgilere göre, Hafter'in Trablus'a başlattığı son saldırılara, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'e yakınlığıyla bilinen paralı asker firması Wagner'in mensupları da katılıyor.

Bölge kaynakları, çatışmaların devam ettiği alanda yer alan bir güvenlik kamerasıyla, Hafter saflarında yer alan Rus paralı askerleri olduğu belirtilen unsurları görüntüledi.

Görüntülerde, tam teçhizatlı askerlerin çatışma bölgesinde ilerlediği, videoyu kaydeden kişilerin de bu askerlerin Rus askeri olduğunu söylediği anlar yer alıyor.

"Putin'in paralı ordusu"

Rusya’nın son iki yılda Hafter’e sağladığı desteğe dair çok sayıda rapor mevcut. İngiliz hükümeti yetkilileri tarafından hazırlanan raporlardan birinde, Wagner Grup’a ait 300 paralı askerin Libya’da olduğunu ifade edilmişti.

Wagner Grup’un kurucusu olan Yevgeny Prigozhin, medya da dahil olmak üzere geniş bir şirketler ağının merkezinde bulunuyor. "Putin'in şefi" olarak anılan Prigozhin’in emri ve hakimiyeti altında sosyal medya trolleri, petrol-madencilik ve inşaat şirketleri bulunuyor. Kurulan Wagner ağı, dünyanın her yerinde Moskova yönetimi adına -kolaylıkla sorumluluğu inkar edilebilecek şekilde- askeri, siyasi ve ekonomik müdahaleler gerçekleştiriyor.

Kaynak: Mepa News

twtbanner-001.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.