ABD'den Türkiye ile Libya arasındaki anlaşmaya tepki: "Faydasız ve kışkırtıcı"

ABD'den Türkiye ile Libya arasındaki anlaşmaya tepki: "Faydasız ve kışkırtıcı"

ABD Dışişleri Bakanlığı'na bağlı üst düzey bir yetkili, Türkiye ile Libya arasındaki anlaşmanın 'faydasız ve kışkırtıcı' olduğunu söyledi.

ABD Dışişleri Bakanlığı'na bağlı üst düzey bir yetkili, Türkiye ile Libya arasındaki askeri mutabakatı endişe ile karşıladıklarını söyledi ve söz konusu anlaşmanın "faydasız ve kışkırtıcı" olduğunu savundu.

Bugün, iki ülke arasındaki güvenlik ve askeri iş birliği mutabakat muhtırasının onaylanmasına ilişkin kanun teklifi TBMM Genel Kurulunda kabul edildi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan daha öce yaptığı açıklamada, Libya hükümetinin talep etmesi halinde asker gönderilebileceğini söylemişti.

Libya'da paralı Rus askerler Hafter'i destekliyor

ABD’li yetkili ayrıca, Libya'daki çatışmaların yoğunlaşmasından endişe ettiklerini ve Rus paralı askerlerinin Halife Hafter güçlerini desteklediklerini belirtti.

Geçtiğimiz günlerde Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Rusya’nın ve Rus paralı askerlerinin Libya krizinde Hafter'i desteklediği yönündeki iddiaların gerçek olmadığını savunmuştu.

Bloomberg'in Batılı kaynaklarına dayandırdığı yakın zamanlı haberine göre, Halife Hafter saflarında savaşan Rus Wagner Grup'a mensup paralı askerlerin sayısı son dönemde bin 400'e ulaştı.

Libya, BM ve uluslararası kamuoyunun tanıdığı Libya Ulusal Mutabakat Hükümeti'ne bağlı güçlerle Tobruk merkezli General Halife Hafter'e bağlı güçler arasındaki çatışmalara sahne oluyor.

uygulamabanner.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.