İsrail Dışişleri Bakanı Katz: Türkiye ile Libya'nın anlaşmasına karşıyız

İsrail Dışişleri Bakanı Katz: Türkiye ile Libya'nın anlaşmasına karşıyız

İsrail Dışişleri Bakanı Yisrael Katz, Türkiye ile Libya arasında imzalanan anlaşmaya karşı olduğunu ancak bu durumun Ankara ile Tel Aviv arasında bir çatışmaya dönüşmesinin mümkün olmadığını söyledi.

İsrail, Türkiye ile Libya arasında geçen ay imzalanan "Güvenlik ve Askeri İşbirliği Mutabakat Muhtırası" ile "Deniz Yetki Alanlarının Sınırlandırılmasına İlişkin Mutabakat Muhtırası"na karşı olduğunu bildirdi.

İsrail adına açıklama yapan Dışişleri Bakanı Yisrael Katz, ancak bu durumun Ankara ile Tel Aviv arasında bir çatışmaya dönüşmesinin mümkün olmadığını dile getirdi. İsrail hükümeti şu ana kadar net açıklama yapmış değildi.

İsrail Dışişleri Bakanı Katz, "İsrail'in resmi duruşu bu. Ancak bu, Türkiye ile karşı karşıya gelmek için savaş gemileri göndereceğimiz anlamı taşımıyor." açıklamasında bulundu.

Ankara'nın Trablus ile yaptığı anlaşmaya karşı çıkan İsrail, Mısır, Yunanistan ve Güney Kıbrıs ile birlikte hareket ediyor.

Yunanistan da Türkiye'nin Libya ile imzaladığı anlaşmanın Girit Adası'nı yok saydığını belirtiyor.

İsrail'den Yunanistan'a ziyaret

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu gelecek hafta Yunanistan'ı ziyaret edecek.

Ziyaretin en önemli gündem maddesi, İsrail'den Avrupa'ya gaz ihraç etmek için denizaltı boru hattı inşa planı olacak.

twtcanli.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.