"Libya'da Rus paralı askerler çatışma bölgesinden tahliye edildi"

"Libya'da Rus paralı askerler çatışma bölgesinden tahliye edildi"

Libya'da Halife Hafter saflarındaki Rus güvenlik şirketi Wagner'e mensup 1600 kadar paralı asker, bilinmeyen bir noktaya tahliye edildi.

Ulusal Mutabakat Hükümeti'ne (UMH) bağlı silahlı birliklerin sözcüsü Albay Muhammed Kununu, resmi sosyal medya hesabından yaptığı yazılı açıklamada, başkent Trablus'un güneydoğusundaki Beni Velid kenti havalimanından havalanan iki askeri kargo uçağının, "başkentten kaçan Rus özel güvenlik şirketi Wagner'e mensup 1500-1600 kadar paralı askeri bilinmeyen bir noktaya tahliye ettiğini" gözlemlediklerini belirtti.

Libya ordusu, Hafter'e bağlı milislerin karşısında son dönemde bazı yerlerde ilerleme kaydetti.

Hafter birliklerinin başkente saldırılarında harekat ve ikmal merkezi olarak kullandıkları Tarhuna kentini kuşatan ordu birlikleri, bazı silahlı grupları bu hamlesiyle başkentin güneyindeki cephelerden Tarhuna kentini savunmaya çekilmeye zorladı.

Anadolu Ajansı, Libya ordu birliklerinin başkentin güneyinde aralarında Hamza, Yermuk, es-Savarih askeri kamplarının da yer aldığı geniş bir bölgeyi milislerden arındırdığını aktardı.

Ordu birlikleri, başkentin güneyindeki Selahaddin ve El-Meşru ekseninde ilerlerken bölgedeki kritik noktaları Hafter milislerinden geri almış ve El-Tekbali Kampı'nda kontrolü sağlamıştı.

twtcanli.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.