Rusya MiG-29 savaş uçaklarını Suriye'den Libya'ya gönderdi

Rusya MiG-29 savaş uçaklarını Suriye'den Libya'ya gönderdi

Rusya'nın geçtiğimiz günlerde Libya'daki Halife Hafter güçlerine destek amacıyla gönderdiği savaş uçaklarının Suriye'deki Hmeymim üssünden bu ülkeye gönderildiği bildirildi.

Geçtiğimiz hafta Rus savaş uçaklarının Suriye üzerinden Libya'ya gittiğine dair haberler basına yansımıştı.

Rusya'nın Halife Hafter'e bağlı güçlere destek amacıyla çok sayıda savaş uçağını bu ülkeye gönderdiği ifade edilmişti.

The Drive'dan Tyler Rogoway'in aktardığına göre, Suriye'den Libya'ya gönderilen Rus savaş uçaklarının uydu görüntülerine ulaşıldı. Söz konusu görüntüler, uçakların Rusya'nın Suriye'deki Hmeymim Hava Üssü'nden Libya'ya gönderildiğini teyit etti.

18 Mayıs 2020 tarihinde Hmeymim Üssü'nden alınan uydu görüntülerinde, üssün apronunda bulunan savaş uçakları, birkaç gün sonra, 25 Mayıs'ta alınan görüntülerde yer almıyor.

18may.jpg

Uydu görüntülerindeki 6 adet Mig-29 ve 5 adet Su-24'ün Libya'ya gönderilmiş olduğu belirtiliyor. Daha önce de, 19 Mayıs'ta alınan uydu görüntülerinde, Hafter kontrolündeki Cufra Hava Üssü'nde bir MiG-29 savaş uçağı görülmüştü.

Türkiye destekli Ulusal Mutabakat Hükümeti'nin (UMH) İçişleri Bakanı Fethi Başağa'nın Bloomberg'e 21 Mayıs'ta yaptığı açıklamaya göre, Suriye'deki Rus askeri hava üssü Hmeymim'den kalkan en az 8 Rus yapımı savaş uçağı Libya'ya ulaşmıştı.

İki Rus Su-35 savaş uçağının eşlik ettiği en az 6 MiG-29 ve Sukhoi Su-24 savaş uçağının, Hafter'in ülkede Rus desteğiyle başlatacağı hava harekatlarına katılacağı ifade edilmişti.

Kaynak: Mepa News

tg-003.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.