Hafter Türkiye ile Rusya'nın 'Libya'da ateşkes' çağrısını reddetti

Hafter Türkiye ile Rusya'nın 'Libya'da ateşkes' çağrısını reddetti

Libya'nın doğusunda kontrolü elinde tutan General Halife Hafter, Türkiye ve Rusya'nın yaptığı ateşkes çağrısını reddetti.

Sözcüsü Ahmet Mismari aracılığıyla açıklama yapan Hafter, Birleşmiş Milletler tarafından tanınan Ulusal Mutabakat Hükümetine karşı operasyonların devam edeceğini bildirdi.

Mısır, Suudi Arabistan, Birleşik Arap Emirlikleri, Fransa ve Rusya tarafından desteklenen Halife Hafter, "siyasi sürecin ya da istikrarın yeniden tesisinin 'terörist gruplar' ortadan kaldırılmadan, Trablus'u kontrol eden milis gruplar silahsızlandırıp dağıtılmadan (lağvedilmeden)" sağlanamayacağını öne sürdü.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in ateşkes girişimini "memnuniyetle karşıladığını" belirten Hafter, bununla birlikte kendisine bağlı silahlı birliklerin 'terörist gruplara karşı savaşı' devam ettireceğini kaydetti.

İsim vermeden Türkiye'yi hedef alan Hafter, "Bu gruplar başkenti ele geçirdiler. Bazı ülke ve hükümetler de onlara askeri teçhizat, mühimmat ve drone sağlıyor. Bu ülkeler ayrıca dört bir yanından çok sayıda teröristi, silahlı kuvvetlerle (Haftar yanlısı) savaştırmak için Libya'ya gönderiyor." iddiasında bulundu.

Türkiye ve Rusya liderlerinin ateşkes çağrısı, iki ülke dışişleri bakanları tarafından kamuoyu ile paylaşılmıştı.

Türkiye Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, basın açıklamasında Libya'da 12 Ocak Cumartesi gecesi başlayacak şekilde "koşulsuz" ateşkes çağrısı yapmıştı.

Ankara ile Moskova'nın çağrısı hem Tobruk merkezli Temsilciler Meclisi hem de Trablus merkezli Libya Ulusal Mutabakat Hükümeti (UMH) tarafından memnuniyetle karşıladığını karşılanmıştı.

instabanner.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.