"Sirte ve Cufra işgal altındayken ateşkesten bahsedilemez"

"Sirte ve Cufra işgal altındayken ateşkesten bahsedilemez"

Ulusal Mutabakat Hükümeti birlikleri sözcüsü Muhammed Kununu 'Sirte ve Cufra'nın Rus paralı askerlerinden temizlenmesinin zorunluluk olduğunu' dile getirdi.

Libya'da Ulusal Mutabakat Hükümeti'ne bağlı güçlerin sözcüsü Albay Muhammed Kununu, "Başkent Trablus'tan ve Tarhuna'dan çıkarılan suç unsurları ve Rus paralı askerlerinin odak noktası haline gelen Sirte, ülkemizde barış ve güvenlik bakımından en tehlikeli yer haline geldi." diye konuştu.

Rus Wagner paralı askerlerinin, Cufra üssü ve havaalanını petrol sahalarını kontrol etmek için komuta merkezine dönüştürdüğünü belirten sözcü, sözlerini şöyle devam ettirdi:

"Sirte ve Cufra'nın, Rus paralı askerlerinden ve suç unsurlarından temizlenmesi her zamankinden daha zorunlu hale geldi. Barış yaparak ya da silah gücüyle bu kentleri kurtarmaya kararlıyız."

"Ateşkesten bahsedilmesi kabul edilemez"

Arap ve yabancı ülkeleri, "paralı askerleri desteklemek ve korumakla" suçlayan Kununu, "Paralı askerlerin Sirte ve Cufra'yı işgal ettiği ve Libyalıların ekmek kapısı olan petrol sahalarını ele geçirdikleri bir zamanda ateşkesten bahsedilmesi kabul edilemez." ifadelerini kullandı.

twtcanli.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.