Rusya: Yeni bir saldırı olursa ABD uçağını vurabiliriz

Rusya: Yeni bir saldırı olursa ABD uçağını vurabiliriz

Rus vekil Şamanov, Rus hava üssüne İHA'larla yapılan saldırıların ABD'ye ait bir uçakla koordine edilmesini değerlendirerek, benzer bir saldırı olması halinde söz konusu uçağı vurabileceklerini söyledi.

Rus vekil Vladimir  Şamanov, Rus hava üssüne İHA'larla yapılan saldırıların ABD'ye ait bir uçakla koordine edilmesini değerlendirerek, olası yeni bir saldırıda söz konusu uçağı vurabileceklerini söyledi.

Rusya parlamentosunun alt kanadı Duma'nın Savunma Komitesi Başkanı Vladimir Şamanov, "ABD uçağının koordine ettiği İHA'larla yapılan saldırı hakkındaki açıklamalar, askeri düzeyde yürütülen süreçlerle pekiştirildi. Bunun, (olası yeni saldırı durumunda) söz konusu hava aracını vurma ve imha etme konusunda ahlaki bir hak verdiğini ihtimal dışında bırakmıyorum" dedi.

"Kabul edilemez"

ABD'nin kumanda sistemine kabul edilemez bir şekilde teknik müdahalede bulunmasının şaşkınlık verici olduğunun altını çizen Şamanov, "Profesyonellerin dilinden konuşmak gerekirse bu, kabul edilemez bir şey. Zira kumanda sisteminde yaşanacak herhangi bir arıza, öngörülemeyecek sonuçlara yol açabilir. Bu, etik değil ve yasalar açısından bir ihlal oluşturuyor" ifadelerini kullandı.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.