Rusya: ABD anlaşmadan çekilirse BMGK'ya gideceğiz

Rusya: ABD anlaşmadan çekilirse BMGK'ya gideceğiz

Rusya Dışişleri Bakan Yardımcısı, ABD'nin Orta Menzilli Nükleer Kuvvetler Anlaşması'ndan (INF) çekildiği takdirde Rusya'nın BMGK'ya başvuracağını söyledi.

Rusya Dışişleri Bakan Yardımcısı Andrey Belousov, ABD'nin Orta Menzilli Nükleer Kuvvetler Anlaşması'ndan (INF) çekilmesi halinde Rusya'nın BM Güvenlik Konseyi'ne (BMGK) başvuracağını ifade etti.

Belousov, silahsızlanma ve uluslararası güvenlik konularının ele alındığı BM Birinci Komitesi'ndeki toplantı sırasında INF'nin desteklenmesine yönelik bir karar tasarısı sundu.

İngiltere'nin temsilcisi, karar tasarısının Birinci Komite'ye değil, BM Güvenlik Konseyi'ne sunulması gerektiğini söyledi.

İngiliz meslektaşının sözlerine yanıt veren Belousov, "ABD'nin INF'den çekilmesinden sonra karar tasarısını BMGK'ya mutlaka sunacağız. Ancak şu anda tüm BM üyeleri adına bu dar görüşlü adımdan kaçınması için ABD'ye net mesaj gönderme imkanımız var." dedi.

Bu arada Rusya'nın tasarısının Birinci Komite'de görüşülüp görüşülmemesi için yapılan oylamada red kararı çıktı.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.