Rusya: Hava üssümüze yapılan saldırıyı ABD koordine etti

Rusya: Hava üssümüze yapılan saldırıyı ABD koordine etti

Rusya Savunma Bakanı Yardımcısı, Suriye'deki Rus hava üssüne İHA'larla yapılan saldırı girişiminin ABD'nin keşif uçağı tarafından yönlendirildiğini söyledi.

Rusya Savunma Bakanı Yardımcısı Aleksandr Fomin, Suriye'nin Lazkiye şehri yakınlarında bulunan Rus hava üssüne İHA'larla yapılan saldırı girişiminin, ABD'nin Poseidon-8 tipi keşif uçağı tarafından yönlendirildiğini iddia etti.

Sputnik'in haberine göre Fomin, Rus hava üssü Hmeymim'e düzenlenen saldırıya ilişkin olarak, "13 insansız hava aracı (İHA) ortak düzen içinde hareket edip yine ortak bir komuta merkezi tarafından yönetiliyorlardı. Bunlar olurken Amerikan keşif uçağı Poseidon-8 Akdeniz'de devriye geziyordu" dedi.

Fomin'in ifadesine göre, söz konusu İHA'lar, Rus sinyal bozucu sistemleri ile karşı karşıya gelince manuel olarak kontrol edilmeye başladılar.

"Bu manuel kontrolü yapansa köylünün biri değil, modern Poseidon-8 sistemleriydi. Uçak, manuel kontrole başladı" diye devam eden Rusya Savunma Bakan Yardımcısı, "Bu sistemler onları (İHA'ları) uzaydan yönetmeye ve içeri sızabilecekleri delikleri göstermeye başladı. Sonra da (İHA'lar) imha edildiler" ifadelerini kullandı.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.