Rusya Suriye'de ABD'yi suçladı

Rusya Suriye'de ABD'yi suçladı

Rusya ABD'nin Suriye'deki rolünü eleştirerek Washington yönetimine karşı suçlamalar yöneltti.

Rusya Dışişleri ve Savunma Bakanlıklarından yapılan açıklamada, ABD’ye yöneltilen suçlamalar arasında “Rukban Kampındaki silahlı grupların faaliyetlerini örtbas etmek”, “Kamptaki sivillerin terörize edilmesi ve şantaj uygulanması”, “ABD birliklerinin son olarak Deyr ez Zor’a düzenlediği hava saldırılarında uluslararası hukukta yasaklı olan misket bombası kullanması” bulunuyor.

Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Maria Zaharova, "ABD’nin fosfor bombaları kullanarak Suriye’de Fırat’ın doğusuna yeniden yoğun saldırılar düzenlemeye başladığını" belirtti.

Haftalık basın toplantısında konuşan Zaharova, elde ettikleri verilerde ABD’nin IŞİD’in kontrolündeki bölgelere düzenlediği yoğun hava saldırılarında fosfor bombası kullandığını tespit ettiklerini belirterek, “Washington liderliğindeki Uluslararası Koalisyon’un hava saldırılarında uluslararası hukukta yasaklı silahları kullanması ilk defa gerçekleşen bir durum değil” dedi.

Rus Savunma Bakanlığı, Rukban kampındaki insani koşulların kötüleşmesinde birinci dereceden ABD’yi sorumlu tutuyor.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.