Rusya'dan İdlib'e saldırı sinyali: Türkiye'nin çabalarına rağmen çözüm çok zor

Rusya'dan İdlib'e saldırı sinyali: Türkiye'nin çabalarına rağmen çözüm çok zor

Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü, Türkiye'nin ciddi çabalarına rağmen İdlib'te silahsızlandırılmış bir tampon bölge oluşturulmasının çok zor olduğunu söyledi.

Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova, Türkiye'nin Soçi mutabakatının yerine gelmesi için ciddi çabalarına rağmen İdlib'te silahsızlandırılmış bir tampon bölge oluşturulmasının çok zor olduğunu söyledi.

İdlib'teki durumdan endişeli olduklarını belirten Zaharova, İdlib'deki muhalif grupların, Cirin kasabasında rejim ordusuna karşı geçen hafta düzenlediği saldırıda 18 askerin öldüğüne değinerek, "Bunun gibi kanlı provokasyonlar, Türk tarafının Rusya'yla imzaladığı 17 Eylül tarihli memorandumu (Soçi mutabakatı) yerine getirmeye yönelik ciddi çabalarına rağmen İdlib'de silahsızlandırılmış bölge oluşturulması konusundaki zorlukların hala devam ettiğini gösteriyor." ifadelerini kullandı.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.