Çavuşoğlu: Rusya ile ilişkilerimiz AB ya da ABD’ye alternatif değil

Çavuşoğlu: Rusya ile ilişkilerimiz AB ya da ABD’ye alternatif değil

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, "Rusya ile ilişkilerimiz AB ile ilişkilere ya da ABD’ye alternatif değil. Türkiye’nin dış politikası denge gözetmektedir." dedi.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, "Rusya ile ilişkilerimiz AB ile ilişkilere ya da ABD’ye alternatif değil. Türkiye’nin dış politikası denge gözetmektedir" dedi. 

Resmi ziyaret için Litvanya'da bulunan Çavuşoğlu, Litvanya Dışişleri Bakanı Linas Linkevicius ile görüştükten sonra ortak basın toplantısı düzenledi.

Toplantı kapsamında, Türkiye Cumhuriyeti ile Litvanya Cumhuriyeti hükümetleri arasında "Yatırımların Karşılıklı Teşviki ve Korunmasına İlişkin Anlaşma" imzalandı.

"Türkiye, ABD'nin bir eyaleti değil, bağımsız bir ülkedir"

Bakan Çavuşoğlu ayrıca Türkiye'nin dış politikasında Rusya'ya yöneldiğine ilişkin bir soruya "Rusya ile ilişkilerimiz AB ile ilişkilere ya da ABD’ye alternatif değil. Türkiye’nin dış politikası denge gözetmektedir." yanıtını verdi.

Çavuşoğlu, Türkiye'nin NATO üyesi olarak Rusya'ya yönelik olanlar dahil ittifakın hiçbir kararını ihlal etmediğini vurgulayarak "Bugünlerde birçok NATO ülkesi Ukrayna'da ve Kırım'da olanları unutuyor ama biz unutmadık. Türkiye, Kırım'ın yasa dışı ilhakını tanımayacaktır." dedi.

Türkiye'nin Suriye gibi konularda Rusya ile çalışmaya devam edeceğini belirten Çavuşoğlu, Soçi ve Astana süreçlerinin işe yaradığını söyledi. Çavuşoğlu, "Türkiye şimdi NATO kararlarını ihlal mi ediyor?" diye konuştu.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.