"Türkiye HTŞ'yi ikna etmek için Rusya'dan 10 gün süre istedi"

"Türkiye HTŞ'yi ikna etmek için Rusya'dan 10 gün süre istedi"

Türkiye'nin Tahriru'ş Şam konusunda Rusya'dan süre istediği öne sürüldü.

Suriye'den yerel haber aktarımı yapan "Halab Today TV"nin Sputnik'e dayandırdığı habere göre, Türkiye Tahriru'ş Şam Heyeti'ni (HTŞ) ikna etmek için Rusya'dan 10 günlük mühlet istedi.

Askeri kaynaklara dayandırılarak aktarılan habere göre, Türkiye 4 Eylül'e kadar olan bu süre içinde HTŞ'nin kendini feshetmesini isteyecek.

Öte yandan kanal, Suriye'den haber aktarımı yapan bazı aktivistlere dayandırdığı bilgide, HTŞ'nin kendini feshetmeye başladığını ifade ediyor.

Rusya ve İran tarafından desteklenen rejim koalisyonuna bağlı güçler bir süredir İdlib'e yönelik düzenlenecek muhtel saldırı için İdlib, Halep ve Lazkiye kırsalındaki bölgelere askeri sevkiyat yapıyorlar. 

İdlib'e yönelik olası bir saldırı durumunda ilk etapta en az 1 milyondan fazla Suriyeli'nin Türkiye'ye göç etmesi bekleniyor. Birleşmiş Milletler'in (BM) verilerine göre İdlib'de en az 3 milyon sivilin yaşadığı tahmin ediliyor.

Olası İdlib saldırısına yönelik Rusya ve Türkiye arasındaki görüşmeler devam ediyor.

Kaynak: Mepa News

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.