"Türkiye tasfiyesi için HTŞ'ye süre verdi"

"Türkiye tasfiyesi için HTŞ'ye süre verdi"

Suriye'den haber aktarımı yapan kaynaklar, Türkiye'nin kendini tasfiye etmesi için Tahriru'ş Şam Heyeti'ne süre verdiğini ifade etti.

Esed rejimi ve Rusya'nın İdlib saldırısı için bekleyiş sürerken, bölgede muhalifler arası dinamikler de gündem olmaya devam ediyor.

Suriye'de faaliyet gösteren ve en etkili muhalif oluşum olduğu belirtilen Tahriru'ş Şam Heyeti (HTŞ), Astana sürecinin bir sonucu olan çatışmasızlık anlaşmasının dışında tutulmuştu. HTŞ özelinde devam eden tartışmalar halen muhalifler arası iç dinamiklerin temelini oluşturuyor. Şu an bölgedeki en temel tartışma, HTŞ'nin dağıtılması talebi. Bir süredir dillendirilen bu talebe grup olumlu yanıt vermiş değil.

Son haftalarda İdlib bölgesi muhalifler arasında bir dizi birleşmeye sahne oldu. Türkiye'den önemli destek gören "Ulusal Özgürleştirme Cephesi" adlı çatı gruba, sahadaki etkin grupların tamamına yakını dahil oldu. Bu oluşuma dahil olması istenen ancak olmayan iki grup kaldı: Tahriru'ş Şam Heyeti ve Ceyşu'l İzze.

"Türkiye Tahriru'ş Şam'a süre verdi"

Suriyeli muhaliflere yakın haber sitelerine göre yerel askeri kaynaklar, Türkiye'nin Tahriru'ş Şam'a, Ulusal Özgürleştirme Cephesi'ne katılması için mühlet verdiğini belirtti.

ÖSO'ya yakın kaynaklar Tahriru'ş Şam'a bağlı grupların çözülüp dağılacağını ve yeni oluşuma katılacağını, bunun da Tahriru'ş Şam'ı büyük ölçüde zayıflatacağını öne sürdü.

"İdlib'de Tahriru'ş Şam'ı bitirmeye hazırız"

Öte yandan geçtiğimiz günlerde bir açıklama yayınlayan ÖSO bileşeni "Liva Mutasım" grubu siyasi sorumlusu, Tahriru'ş Şam'ı kastederek İdlib'de bu grubu bitirmeye hazır olduklarını öne sürmüştü.

Liva Mutasım grubu sözcüsü Mustafa Sicri konuyla ilgili olarak şu ifadeleri kullanmıştı: ÖSO, Nusret Cephesi'nden (Tahriru'ş Şam kastediliyor) en fazla zarar gören ve bu tür aşırı yapılanmalar ile en fazla mücadele eden yapılanmadır. ÖSO, Nusret Cephesi'ni askeri olarak bitirmek için hazır durumda. 

Kaynak: Mepa News

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.
4 Yorum