Çavuşoğlu'ndan İdlib mesajı: Rusya ile teröristleri bulup etkisiz hale getireceğiz

Çavuşoğlu'ndan İdlib mesajı: Rusya ile teröristleri bulup etkisiz hale getireceğiz

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, gündemdeki İdlib konusuna dair açıklamada bulundu.

Suriye'nin kuzeyine yönelik rejimin saldırı başlatacağı iddiaları sürerken, bölgeye dair taraflardan gelen açıklamalar da sıklaşıyor.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile Rus mevkidaşı Sergey Lavrov, Ankara'da ortak basın toplantısında gündemdeki İdlib operasyonunu değerlendirdi.

Çavuşoğlu'nun açıklamaları şu şekilde:

"Daha önce kuşatılmış bölgelerden açılan koridorlar sonrasında silahlarıyla beraber geldiler. Bu terörist gruplar sadece başkalarına veya İdlib bölgesinin dışına değil, ama özellikle İdlib içindeki sivillere ve muhalif gruplara da tehdit oluşturuyor. Dolayısıyla yapılacak iş basit. Biz, sonuç alıcı bir strateji ile, Rusya ile beraber, diğer ortaklarımızla beraber, istihbaratlarımız, askeri güçlerimiz, bu teröristleri tespit edip onları etkisiz hale getirmemiz lazım.

Yani terörist var diye tüm İdlib'i bombalamak, hastaneleri okulları bombalamak, sivilleri bombalamak, öldürmek bir katliam olur ve ciddi bir kriz yaratır. Yani felaket olur. Ve çatışmalar, problemler uzun uzun devam eder. O nedenle iki tarafı, yani ılımlı muhalefetle bir kere radikalleri ayırmak lazım. Ayrı noktalardaki teröristler belli onları tespit etmek lazım. Esasen ılımlı muhalefet ve halk da bu teröristlerden çok rahatsız olduğuna göre, onlara karşı hep birlikte mücadeleyi yapmak lazım."

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.