Çavuşoğlu: İdlib'deki radikal grupların elimine edilmesi lazım

Çavuşoğlu: İdlib'deki radikal grupların elimine edilmesi lazım

Türkiye Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu katıldığı televizyon programında açıklamalarda bulundu.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, dün katıldığı TRT Haber yayınında soruları yanıtladı.

Kudüs, FETÖ ile mücadele, Suriye'de ateşkes süreci gibi birçok konuya değinen Çavuşoğlu, ayrıntılı açıklamalarda bulundu.

Suriye'de Astana görüşmelerinde öngörülen ateşkes girişiminin devam ettiğini vurgulayan Çavuşoğlu, bu doğrultuda İdlib'deki radikal grupların elimine edilmesi gerektiğini söyledi. Dışişleri Bakanı'nın konuya ilişkin ifadeleri şu şekilde:

"Tabi İdlib bölgesinde radikal gruplar da var. Bazı terör grupları da var. Onlar da değişik bölgelerden özellikle koridorlar açılarak oraya gönderildi, silahlarıyla beraber. Bunların da tabi elimine edilmesi lazım. Burada, içerideki huzuru bozacak grupların da burada olmaması gerekiyor. Bu konuda da istihbaratımız, yine genelkurmayımız, arkadaşlarımız, biz de destek veriyoruz, ciddi ve titiz bir çalışma yapıyoruz. Bazı mesafeler de kat ettik. Çünkü biliyoruz ki buralarda adımlar atılmazsa, hatta bu adımları Rusya'ya diyoruz ki beraber atalım, ABD'ye diyoruz ki diğer aktörlere beraber yapalım. Aksi takdirde, rejim ve destekçileri bu grupların burada olmasını bahane ederek yarın buralara da, İdlib bölgesine de saldırır, o zaman tam bir felaket olur. 2 milyondan fazla sivil insan var ve şehirlerde insanlar yaşıyor. Yani birçok insan ölür Allah korusun. Tüm bunların önüne geçmek için işte biz risk de alarak gözlem noktalarını da oluşturduk. Burada diğer faaliyetlerimizle buranın istikrarı için çalışıyoruz."

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.