Çavuşoğlu: İdlib'de askeri bir çözüm felaket olur

Çavuşoğlu: İdlib'de askeri bir çözüm felaket olur

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Rus mevkidaşı Sergey Lavrov ile başkent Moskova'da Suriye krizi ve ikili ilişkilerin değerlendirileceği toplantıya katılmak üzere Moskova'ya geldi.

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, Rus mevkidaşı Lavrov ile Moskova'da ortak basın toplantısı düzenledi. Çavuşoğlu, İdlib'de askeri bir çözümün felaket olacağını kaydetti.

Bakan Çavuşoğlu, Suriye ile ilgili olarak, "Ateşkesi devam ettirmek için (Rusya'yla) çalışmaya devam etmemiz lazım." ifadelerini kullanan Çavuşoğlu, "İdlib çatışmasızlık alanının korunması insani açıdan, terörle mücadele açısından önemlidir" şeklinde konuştu.

Çavuşoğlu, Türkiye ve Rusya arasındaki ikili ilişkilerin her geçen gün daha iyiye gittiğini vurgulayarak, "Ülkelerimiz arasındaki iyi ilişkiler bölgenin istikrarı açısından da büyük önem taşıyor. Önümüzdeki günlerde liderlerimiz arasında temaslar olacak. Soçi formatındaki zirveyi Tahran'da gerçekleştireceğiz." diye konuştu.

Lavrov da Rusya ve Türkiye arasındaki ilişkilerin çok sayıda alanda başarılı şekilde gelişmeye devam ettiğini belirterek, "Uluslararası konularda Türkiye ile yürüttüğümüz iş birliğine büyük önem veriyoruz. Türkiye ve Rusya arasındaki askeri teknik iş birliği de son derece yoğun şekilde gelişiyor." ifadelerini kullandı.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.