Trump ve Merkel İdlib'i görüştü

Trump ve Merkel İdlib'i görüştü

Almanya Başbakanı Angela Merkel ve ABD Başkanı Donald Trump İdlib konulu bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi.

Almanya Başbakanı Angela Merkel ve ABD Başkanı Donald Trump Suriye'deki gelişmeler ve İdlib hakkında bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi.

Görüşmeye dair açıklamalarda bulunan Alman Hükümet Sözcüsü Steffen Seibert, "Şansöyle Merkel ve Başkan Trump Suriye’deki gelişmelerle, özellikle de İdlib bölgesindeki insani durumla ilgili endişeleri paylaşıyor." dedi ve iki liderin Rusya'ya Suriye hükümeti üzerinde etkili olma ve meydana gelebilecek herhangi bir gerilimi önleme çağrısında bulunduklarını iletti.

Seibert, Merkel ve Trump'ın ayrıntılı olmasa da Batı Balkanlar ve Ukrayna konularına da değindiğini söyledi.

Merkel, Rusya Başkanı Vladimir Putin'le yaptığı toplantı esnasında İdlib'deki durumla alakalı endişelerini dile getirmişti.

Geçtiğimiz cuma günü Moskova'da Rus mevkidaşı Sergey Lavrov'la görüşen Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu da Suriye'nin İdlib bölgesinde 3 milyondan fazla sivilin yaşadığını belirterek, askeri bir çözümün felaket olacağı uyarısında bulunmuştu.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.