HTŞ: IŞİD'in Kuzey Suriye yöneticisini yakaladık

HTŞ: IŞİD'in Kuzey Suriye yöneticisini yakaladık

Tahriru'ş Şam kaynakları tarafından yapılan açıklamada, IŞİD'in muhaliflerin kontrolündeki bölgelerinden sorumlu yöneticisinin yakalandığı ifade edildi.

Suriye'deki rejim karşıtı muhalif oluşumlardan Tahriru'ş Şam Heyeti'ne (HTŞ) bağlı "İba Ajansı" tarafından bugün yapılan açıklamada, IŞİD'in Suriye'nin kuzeyindeki hücre yapılanmalarının genel yöneticisi olduğu belirtilen bir kişinin yakalandığı ifade edildi.

Ajansın açıklamasında ayrıca üst düzey bir IŞİD yöneticisinin yardımcısının da yakalandığı ifade edildi.

Süreç

Suriye'nin kuzeyinde artan suikastler sonrasında HTŞ'ye bağlı muhalifler, kurdukları özel birimlerle IŞİD'in bölgedeki hücre yapılanmalarına yönelik baskınlar düzenlemeye başladı. Baskınlar özellikle İdlib kırsalındaki Sermin beldesi üzerinde yoğunlaştı.

Düzenlenen bu baskınlarda çoğu zaman çatışmalar yaşandı ve IŞİD'li olduğu belirtilen birçok kişi öldürüldü.

HTŞ'nin bölgedeki baskınlarına ara vermeden devam etmesi üzerinde IŞİD, muhaliflerin kontrolündeki bölgelerde saldırılarını yoğunlaştırdı ve propaganda kanalı "Amak Ajansı" üzerinde ilk kez bu saldırıları üstlenmeye başladı.

Örgüte bağlı ajans, ilk olarak 7 Temmuz tarihinde yayınladığı açıklama ve videoyla muhaliflere yönelik düzenlenen el yapımı patlayıcı saldırısının sorumluluğunu üstlendi.

Sonrasında ise bu üstlenme açıklamasını diğerleri takip etti. Örgüt, kaçırılan muhaliflerin infaz edildiği görüntüleri de servis etti. 

Kaynak: Mepa News

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.