IŞİD, ilk defa İdlib saldırılarının görüntülerini yayınladı

IŞİD, ilk defa İdlib saldırılarının görüntülerini yayınladı

Örgüte bağlı kaynaklar tarafından İdlib'de düzenlenen saldırılara dair görüntüler paylaşıldı.

IŞİD'e bağlı ana propaganda kanallarından biri olarak bilinen "Amak Ajansı" dün ilk defa Suriye'nin kuzeyinde muhaliflerin kontrolünde bulunan İdlib ilinde düzenlenen saldırılarla ilgili görüntüler yayınladı.

Örgütün sosyal medya ağları üzerinden yayınladığı görüntülerde, Suriyeli muhaliflere ait bir aracın daha önceden yol kenarına yerleştirilmiş bir el yapımı patlayıcıyla hedef alındığı görülüyor.

IŞİD'e bağlı ajans tarafından dün itibarıyla servis edilen görüntülerin ardından, İdlib'deki muhaliflere yönelik düzenlenen saldırıların üstlenildiği bir dizi açıklama da yayınlandı.

IŞİD, Eriha-İdlib yolu üzerinde muhaliflere yönelik düzenlediği el yapımı patlayıcılı saldırının görüntülerini de servis etti.

Öte yandan bugün örgüte bağlı Amak Ajansı üzerinden yapılan bir diğer açıklamada, İdlib'in kuzeyindeki Dana kasabasına bağlı bir köyde muhaliflere yönelik pusu saldırısı düzenlendiği öne sürüldü.

Örgütün dün itibarıyla yayınlamaya başladığı bu açıklamalar, IŞİD'in İdlib'de izlediği saldırı siyasetinde değişikliğe gittiğini gösteriyor.

Geçmiş dönemde muhaliflerin kontrolündeki bölgelerde düzenlenen saldırıların hiçbirini üstlenmeyen örgütün bu şekilde ani bir kararla birden fazla açıklama ve görüntü servis etmesi bölgedeki IŞİD saldırılarının artabileceğini konusunu gündeme getirdi.

Düzenlenen saldırılarda IŞİD, muhaliflerden "milis" ve "sahavat" olarak bahsetmekte.

Tahriru'ş Şam Heyeti'ne (HTŞ) bağlı unsurlar tarafından uzun bir süredir İdlib kenti ve kırsalındaki bölgelerde IŞİD'in hücre yapılanmalarına yönelik baskınlar düzenlenmekteydi.

HTŞ geçtiğimiz dönemde yaptığı baskında yakaladığı IŞİD üyelerini, bölgede düzenlenen suikastlere karışmaları sebebiyle infaz etmişti.

HTŞ, geçtiğimiz ay üst düzey bir IŞİD'li ismin İdlib kırsalındaki operasyon yakalandığını açıklamıştı.

Öte yandan muhalif grup, 3 Haziran tarihinde İdlib kırsalındaki Salkin bölgesinde IŞİD'in hücre evi olduğunu açıkladığı bir merkeze yönelik operasyon düzenmiş, yapılan baskında birden fazla IŞİD'li öldürülmüş ve birçoğu da canlı olarak yakalanmıştı.

Kaynak: Mepa News

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.
1 Yorum