HTŞ tarafından yakalanan IŞİD'liden 'Türkiye' itirafı

HTŞ tarafından yakalanan IŞİD'liden 'Türkiye' itirafı

Suriye'de Tahriru'ş Şam Heyeti tarafından yakalanan IŞİD'linin itirafları yayınlandı.

Suriye'ki muhalif oluşum Tahriru'ş Şam Heyeti'ne (HTŞ) bağlı "İba Haber Ağı" tarafından dün servis edilen bir videoda, IŞİD'in İdlib'deki suikast birimine mensup olduğu belirtilen bir kişinin ifadeleri yer alıyor.

Örgütün İdlib'deki yapılanmasına nasıl katıldığını anlatan IŞİD'li, gerçekleştirdiği bir suikasti de itiraf ediyor.

t1-004.jpg

İsminin Ahmed Hamza el Ali olduğunu söyleyen örgüt üyesi, IŞİD'in İdlib'deki yapılanmasına katılmasını Türkiye'de tanıştığı bir kişinin sağladığını ifade ediyor.

El Ali, Türkiye'de tanıştığı "Ebu Muhammed" isimli şahsın IŞİD'in İdlib bölgesindeki merkezlerinin yöneticisi konumunda olduğunu ve kendisini İdlib'e gönderdiğini anlatıyor.

Daha sonra İdlib'de tanıştığı farklı şahısların, kendisine suikast düzenlecek bir muhalifin ismini ve adresini verdiğini ifade eden El Ali, bu muhalifin isminin "Ebu Salah el Özbeki" olduğunu söylüyor.

El Ali, kendisine verilen silahla evi bastığını ancak El Özbekinin evde olmadığını eşinden öğrendiğini sonrasında ise El Özbeki'nin eşi ve küçük çocuğunu vurarak öldürdüğünü itiraf ediyor. El Ali, cinayeti işledikten sonra kaçarken yakalandığını da sözlerine ekliyor.

IŞİD'in İdlib yapılanması

IŞİD'in İdlib'deki hücre yapılanmalarına yöneli baskınlar düzenleyen HTŞ grubu, örgüte mensup olduğu ifade edilen birçok kişiyi tutukladı. 

Tutuklanan kişilerden bazıları idam edilirken, bazılarının ise baskınlarda yaşanan çatışmalarda öldürüldüğü belirtildi.

IŞİD ise son dönemde Suriye'de muhaliflerin kontrolündeki bölgelerde saldırılarını artırmış durumda. Örgüt aynı zamanda düzenlenen saldırıları "resmi" propaganda kanalı üzerinden yaptığı açıklamalarla üstlenmeye başladı.

Kaynak: Mepa News

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.