IŞİD, Halep'te 9 HTŞ'li muhalifin öldürüldüğü saldırıyı üstlendi

IŞİD, Halep'te 9 HTŞ'li muhalifin öldürüldüğü saldırıyı üstlendi

IŞİD'e bağlı ajans Halep kırsalında Tahriru'ş Şam'a yönelik düzenlenen saldırının sorumluluğunu üstlendi.

Örgüte bağlı "Amak Ajansı" üzerinden yapılan açıklamada, birkaç gün önce Halep'in güney kırsalında Tahriru'ş Şam Heyeti'ne (HTŞ) ait bir merkeze yönelik düzenlenen ve en az 9 muhalif savaşçının öldürüldüğü saldırının sorumluluğu üstlenildi.

IŞİD'e bağlı resmi ana haber organı olarak bilinen ajansın yaptığı açıklamada, "Halep'in güney kırsalındaki Eykârde bölgesinde düzenlenen saldırıda Tahriru'ş Şam Heyetine bağlı özel kuvvet milislerinden 10 kişi öldürüldü" ifadeleri kullanıldı.

IŞİD, birkaç gün önce Suriye'nin kuzeyindeki bölgelerde HTŞ başta olmak üzere muhaliflere yönelik düzenlenen birçok saldırıyı üstlendi ve bu saldırılara ilişkin görüntüler servis etmeye başladı.

Örgütün daha önceden de bu bölgede muhalifleri hedef alan saldırılar gerçekleştirdiği biliniyordu. Ancak bu saldırıların hiçbiri "resmi" anlamda üstlenilmemişti.

Suriye'den haber aktarımı yapan kaynaklar ise, iki gün önce Halep güney kırsalındaki Eykârde bölgesinde düzenlenen saldırıda HTŞ'ye bağlı 9 muhalifin yaşamını yitirdiğini aktarmıştı.

HTŞ'nin İdlib merkezi ve kırsalında IŞİD hücre yapılanmasına yönelik baskıyı artırmasının ardından örgüt bölgedeki saldırılarını daha açık bir şekilde düzenlemeye başladı.

Geçtiğimiz dönemde Suriye'nin kuzeyindeki birçok farklı bölgede muhaliflere yönelik ateşli silah, el yapımı patlayıcı ve bomba yüklü araçlarla düzenlenen sadırıları IŞİD bağlantılı hücre yapılanmalarının gerçekleştirdiği biliniyor.

Kaynak: Mepa News

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.