"IŞİD bağlantılı mahkumlar en kısa sürede idam edilecek, aralarında Türk kadınlar da var"

"IŞİD bağlantılı mahkumlar en kısa sürede idam edilecek, aralarında Türk kadınlar da var"

Bağdat hükümeti Başbakanı Haydar el Abadi, IŞİD bağlantılı idam mahkumlarının cezalarının en kısa sürede infaz edileceğini duyurdu.

*Haberdeki görseller rahatsız edici içerik barındırıyor olabilir

Bağdat hükümeti Başbakanı Haydar el Abadi Perşembe günü IŞİD'in hükümet güçlerinden 8 esiri infaz etmesi sonrası IŞİD bağlantılı olduğu öne sürülen idam mahkumlarının tamamının bir an önce infaz edilmesi emrini verdi.

Abadi'nin ofisinden yapılan açıklamada, haklarında mahkemece idam hükmü verilen tüm IŞİD bağlantılı mahkumların derhal idam edileceği ifade edildi.

İdam cezalarının uygulanmasına ise bugün başlandı. Sosyal medyadan yerel kaynakların ifadesine göre 13 kişinin idam cezası bugün infaz edildi.

Bölgeden bir hukuki kaynağın ifadesine göre en az 100 tanesi yabancı kadın olmak üzere 300'den fazla kişi IŞİD üyesi olma suçlamasıyla idamı mahkum edilmiş durumda. Gerçek sayının ne kadar olduğu bilinmese de bundan daha fazla olduğu tahmin ediliyor. İdama mahkum edilen kadınların büyük bir kısmı Türkiye ya da Orta Asya ülkeleri vatandaşları.

IŞİD tarafından alıkonulan 8 kişinin cesetlerin bulunmasının ardından Bağdat hükümeti Başbakanı intikam sözü vermişti.

İran destekli Bağdat hükümeti ve Şii milislerin IŞİD'i mağlup etmek için başlattığı savaşta 4 yılda 20 bine yakın kişi tutuklanmıştı. Bağdat hükümeti mahkemeleri tarafından yapılan ve uluslararası kamuoyunun tepkisini çeken yargılamalar sonucu idama mahkum edilen en az 111 mahkumun cezası 2017 yılında infaz edilmişti.

Bağdat hükümetinin IŞİD mensubu yahut IŞİD mensuplarının eşi oldukları gerekçesiyle idama mahkum ettiği kadınların gerçekten IŞİD ile bağlantılı olup olmadığı bilinmiyor. Ancak uluslararası kamuoyundan, bu kadınların adil bir yargılama görmeleri için herhangi bir hamle gelmiş değil.

Kaynak: Mepa News

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.
1 Yorum