IŞİD İdlib'de iki muhalifi infaz etti

IŞİD İdlib'de iki muhalifi infaz etti

IŞİD, İdlib'de iki muhalifi infaz ederek görüntülerini yayınladı.

Uyarı: Haberdeki görsel rahatsız edici içerik barındırıyor olabilir.

Suriye'de muhaliflerin elindeki önemli son toprak parçası olan İdlib bölgesinde IŞİD her geçen gün faaliyetlerini artırıyor.

Bir süredir örgütün İdlib'de faal olduğu, suikastler ve bombalamalar gerçekleştirdiği biliniyordu.

Ancak yakın bir zamanda IŞİD bu faaliyeti bir adım ileri taşıdı. IŞİD'e bağlı Amak Ajansı'nda bölgede gerçekleştirilen saldırı ve infazlara dair görüntüler de servis edilmeye başlandı.

Maaretu'n Numan yakınlarından paylaşıldığı ifade edilen son görüntüde, IŞİD'in infaz ettiği iki muhalif görülebiliyor. Muhaliflerden ikisinin de elleri bağlı vaziyette. Bir muhalifin eli, asma kilitle sabitlenmiş bir zincirle bağlanmış. İki muhalif de başları kesilerek infaz edilmiş.

25.jpg

IŞİD daha önce da bölgede üç muhalifi başlarını keserek infaz etmiş ve görüntülerini paylaşmıştı. Tahriru'ş Şam'a bağlı güvenlik kaynakları bu görüntüyü, baskın düzenledikleri bir noktayla karşılaştırmış ve infazın gerçekleştirildiği noktayı bulmuştu. IŞİD tarafından servis edilen son görüntünün, konum tesbitini imkansız hale getirecek şekilde kameraya alındığı dikkat çekti.

IŞİD'in bölgedeki saldırılarını görüntüleyecek kadar organize oluşu Suriyeli muhaliflerde endişeye sebep oluyor. Oldukça bölünmüş ve karmaşık yapıda olan İdlib bölgesi aynı zamanda rejim ve Rusya'nın saldırı tehdidiyle de karşı karşıya. Bu zayıf güvenlik ortamına IŞİD'in yıpratıcı faaliyetleri de eklenince muhalif güçler açısından durumun pek de iç açıcı olmadığı söylenebilir.

Her ne kadar Tahriru'ş Şam İdlib'de IŞİD hücrelerine baskınlar düzenlese de bu durumun önünü alabilmiş değil. Muhaliflere oldukça ciddi bir darbe vuran bu suikastlerin ve saldırıların hız kesmeden devam ettiği görülüyor. IŞİD her geçen gün İdlib'deki faaliyetlerini sıklaştırıyor.

Kaynak: Mepa News

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.
1 Yorum