İdlib'de Tahriru'ş Şam'dan IŞİD hücrelerine baskın

İdlib'de Tahriru'ş Şam'dan IŞİD hücrelerine baskın

Tahriru'ş Şam'a bağlı güçler İdlib kırsaında IŞİD hücre evlerine yönelik baskın düzenledi.

Suriye'nin kuzeyindeki bölgede aktifliğini koruyan Tahriru'ş Şam Heyeti (HTŞ) geçtiğimiz gün İdlib kırsalında IŞİD'in hücre yapılanmalarına yönelin baskınlar gerçekleştirdi.

İdlib kırsaındaki Sermin beldesinde düzenlenen baskınlarda bölgedeki suikast, adam kaçırma ve infaz gibi suçlarla bağlantısı olduğu belirtilen IŞİD mensupları hedefteydi. 

Muhalif gruba bağlı İba Ajansı, düzenlenen baskınla ilgili görüntüleri servis ederken, baskının sonuçlarıyla ilgili bir açıklama yayınlamadı.

f1-001.jpg

f2.jpg

İdlib ve kırsalındaki bölgelerde artan IŞİD saldırıları sebebiyle başta HTŞ'ye bağlı muhalifler olmak üzere genel bir teyakkuz söz konusu. 

Kentin giriş, çıkış ve kırsalındaki lokasyonlarda kontrol noktalarının arttığı ifade edilirken, muhaliflere yönelik suikast ve saldırılara karışan IŞİD mensuplarının bulunması için sürekli bir hareketlilik olduğu belirtiliyor.

f5.jpg

İdlib kırsalında HTŞ'ye bağlı muhaliflerce kurulmuş bir kontrol noktası

Süreç

Suriye'nin kuzeyinde artan suikastler sonrasında Tahriru'ş Şam Heyeti'ne (HTŞ) bağlı muhalifler, kurdukları özel birimlerle IŞİD'in bölgedeki hücre yapılanmalarına yönelik baskınlar düzenledi. 

Baskınlar özellikle İdlib kırsalındaki Sermin beldesi üzerinde yoğunlaşıyor. Bu beldede eski Cundu'l Aksa grubunun üyelerinin olduğu biliniyordu. 

Düzenlenen bu baskınlarda çoğu zaman çatışmalar yaşandı ve IŞİD'li olduğu belirtilen birçok kişi öldürüldü. HTŞ'nin bölgedeki baskınlarına ara vermeden devam etmesi üzerinde IŞİD, bölgedeki saldırılarını yoğunlaştırdı ve propaganda kanalı "Amak Ajansı" üzerinde ilk kez bu saldırıları üstlenmeye başladı.

Örgüte bağlı ajans, ilk olarak 7 Temmuz tarihinde yayınladığı açıklama ve videoyla muhaliflere yönelik düzenlenen el yapımı patlayıcı saldırısının sorumluluğunu üstlendi.

Sonrasında ise bu üstlenme açıklamasını diğerleri takip etti. Örgüt, kaçırılan muhaliflerin infaz edildiği görüntüleri de servis etti. 

İdlib kırsalındaki yollarda pusuya yatan IŞİD'liler hedef aldıkları muhaliflere yönelik birden fazla görüntü yayınladı. Bu görüntülerde IŞİD'lilerin bir araç içerisinden yoldan geçen muhaliflere uzun namlulu silahlarla ateş açtığı görülüyor.

Son dönemde HTŞ'nin baskınlarıyla eş zamanlı olarak IŞİD'in düzenlediği suikastlerde de büyük artış gözlemleniyor. Örgütün, özellikle saldırıları üstlenmeye başladığı dönemden itibaren yeni bir sadırı stratejisi izlediği görülüyor. 

Bu stratejinin temeliniyse, genelde nokta odaklı hedefler değil, herhangi bir muhalifi hedef almak oluşturuyor.

Düzenlenen birçok suikastte üst düzey muhalif isimler hedef alınmış olsa da, saldırıların analizi yapıldığında IŞİD'in saldırılarının "güdümsüz" olduğu görülmekte.

Kaynak: Mepa News

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.