ABD'nin yüksek teknoloji askeri gözlem uçağı P-8A Poseidon Suriye semalarında

ABD'nin yüksek teknoloji askeri gözlem uçağı P-8A Poseidon Suriye semalarında

ABD'ye ait yüksek teknoloji askeri gözlem uçağı P-8A Poseidon, Suriye kıyısında uçuş gerçekleştirdi.

ABD ordusuna ait Boeing P-8A, 29 Nisan günü Suriye'nin batısındaki sahil şeridi boyunca bir gözlem uçuşu gerçekleştirdi.

Yerel kaynaklardan edinilen bilgilere göre askeri gözlem uçağı, İtalya'nın Sicilya Adası'ndaki Sigonella Deniz Hava Üssü'nden kalktı.

Suriye sahili boyunca, kıyıya yaklaşık 25 kilometre mesafeden uçan uçak, Lazkiye ve Tartus'taki Rus askeri üslerine yakın bir bölgede gözlem uçuşu gerçekleştirdi.

Bölge kaynakları Amerikan uçaklarının Nisan ayı içerisinde bölgede toplam 13 gözlem uçuşu gerçekleştirdiğini ifade ediyor.

19 Nisan'da aynı bölgede Rus Su-35 savaş uçakları, ABD'ye ait P-8A Poseidon uçağına karşı önleme uçuşu gerçekleştirmişti.

P-8 Posiedon

Boeing firması tarafından üretilen uçak ilk olarak ABD Donanması için imal edildi. Denizaltılara ve deniz üzerindeki unsurlara karşı muharebe için geliştirilen uçak, çeşitli gelişmiş füze sistemleriyle de donatılabiliyor.

Geniş alanların askeri gözlemi için kullanılan askeri uçak, aynı zamanda gelişmiş radar ve elektronik gözlem ekipmanlarıyla da donanmış durumda.

Kaynak: Mepa News

twtbanner-001.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.